Vreme čitanja: oko 1 min.

Novaka pitali o tome što je prvi put iznad Federera i Nadala po GS rekordima, on ponovo pokazao klasu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šampionske reči najvećeg ikada

  • 0
Rodžer Federer penzija Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je posle ispisivanja istorije na Rolan Garosu posle pobede nad Kasperom Rudom izašao pred medije, gde je jedno od glavnih pitanja bilo je ko je sada GOAT.

Novak je šmekerski odgovorio, ne želeći da nipodaštava velike šampione.

A onda je usledilo i konkrento pitanje o najvećim rivalima, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koje je po prvi put u karijeri pretekao po broju Grend slemova. Interesantno je da je Novak 2010. godine imao samo jedan Grend slem, Federer 16, a Nadal 9. Od tada je krenula Novaka jurnjava za rivalima, kojima je uvek gledao u leđa, ali je na kraju uspeo da ih stigne.

Novak je i u ovom odgovoru pokazao klasu, istakavši da mu je bila čast da su to njegovi najveći rivali i priznao je da su Nadal i Federer će

- Uvek sam se poredio sa njima, to su dva rivala najveća u mojoj karijeri. Oni su me definisali kao igrača, svi uspesi su vezani za njih. Dueli sa njima, analiziranje satima o njima sa svojim timom. Ta dva momka su bili u mom mozgu bili često, u profesionalnom smislu. Zaista je sjajno da sam imao isto kao Rafa, ali svako piše za sebe istoriju. Svako ima svoj put kojeg treba da se drži, ali imati nas trojicu i Endija koji su činili zlatnu eru tenisa. Zaista sam presrećan što sam deo svega toga - istakao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je najveći navijač Novaka Đokovića: Voja ga prati gde god i kad god može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA