Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijana Đoković: "Blagoslov patrijarha Pavla bila je prekretnica u Novakovoj karijeri"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Susret Đokovića i tadašnjeg patrijarha desio se još 2009. godine

  • 1
Patrijarh Pavle, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP

Novak Đoković je sada na vrhu, zvanično je najbolji teniser svih vremena, a uspon i prekretnica njegove karijere bio je svojevremeno susret sa tadašnjim patrijarhom Pavlom 2009. godine koji je ležao u bolnici.

To je još prošle godine, u emisiji "Dok anđeli spavaju", javnosti otkrila Novakova majka Dijana tokom gostovanja i intervjua za "Sputnjik."

- To je bio momenat, možda čak i prekretnica u njegovoj karijeri. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA - rekla je Dijana i dodala:

- Patrijarh je sedeo u fotelji u nekom blaženom polusnu, gde ga je đakon koji je bio sa njim, a doneli smo mu monografiju sa posvetom, Novakovu monografiju iz 2008. godine, kada je osvojio Australijan open svoj prvi Grend slem, objašnjavao i rekao "Došao je da ga blagosloviš." U jednom momentu on je otvorio oči, ja sam tada videla da su to nebesko-plave oči. Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA