Moćan tekst Njujork posta: "Tenis je Novakov sport! Zašto GOAT Đoković nikada ne mora da kaže: Izvini"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 9

Velike reči upućene Novaku

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković osvajanjem tirule na ovogodišnjem Rolan Garosu ispisao je stranice teniske istorije pošto je prvi kojem je uspelo da dođe do brojke od 23 Grend slema. 

Tako nižu se pohvale iz celog sveta na račun srpskog tenisera koji je pokazao da je u stanju da izdrži sve napore i dođe do zacrtanog cilja. Novak je jedinstven, svesni su toga i navijači, i teniski eksperti i kritičari. Novak je najbolji na planeti.  Novak je, u 36. godini prevazišao diskvalifikaciju, deportaciju, probleme sa nastupom na ameirčkoj turneji, prevazišao je  i konkurenciju starije generacije, kao i nove, mlade snage i popeo se na teniski vrh.

Tako, pored brojnih medijskih tekstova o Novaku posebno se izdaja članak koji je ovog ponedeljka objavio prestižni "Njujork post". U tekstu se navodi da je Novak "GOAT", najbolji svih vremena.

- Ovo je sada Novakov sport, nema diskusije, nema argumenata. Posle 23. Grend slema u karijeri i dve nedelje borbe, an podlozi koja mu, istorijski,m najmanje odgovara, Novak je izgubio samo 2 seta od 23, "preskočio" Karlosa Alkaraza u polufinalu i naterao kaspera Ruda da "izgubi volju" posle ubedljivog prvog seta u finalu. Nije to samo "teg istorije" koji podupire šampiona Rolan Garosa, već realnost njegove dugovečnosti - počinje svoj tekst Njujork tajms  inastavlja:

- Rafael Nadal, kojeg je Đoković u nedelju prvi put ikada preskočio po broju Grend slemova, karijeru će završiti 2024. godine. Rodžer Federer, koji je tako dugo izgledao tako nedodirljivo, otišao je u penziju prošle godine.

- Đoković ima 36 godina, pa su Alkaraz i Rud mogli da ga pobedu, prateći logiku. Umesto toga,mladog Alkaraza je telo izdalo u trećem setu u petak. Đoković je bio taj koji je pronašao način i u nedelju napravio brejk u prvom setu protiv Ruuda i onda držao servis do kraja meča, pobedivši sa 7-6 (1), 6-3, 7-5.

- Jedini trofej koji je do sada izmicao Đokoviću je zlatna olimpijska medalja, a to može da svoji sledećeg leta na istoj crvenoj šljaci na kojoj je upravo igrao besprekorne dve nedelje. Ono što je toliko neverovatno u vezi sa Đokovićevom veličinom je to što, uprkos godinama, izgleda kao da će napraviti još veću distancu između sebe i Nadala do kraja karijere. Možda ipak ima nešto u ishrani i kristalnom režimu - pita se Njujork post.

U daljem tekstu se dodaje, da je Novak "naštelovan" i da osvoji sva četiri Grend slema ove godien i da kpompletira "kalendarski slem". Takođe, Ispred Novaka je sada samo Margaret kort koja ima 24 trofeja, a Novak bi i nju mogao da prestigne. Ipak, Njujork post navodi i Novakove probleme koje je imao i objašnjava.

Video: Ovako je Novak uleteo među porodicu i prijatelje nakon osvojenog Rolan Garosa

- Ovo je zajedničko za sve one koji su "GOAT". I Tom Brejdi je bio omražen od strane Njujorčana kao niko u sportu. Majkl Džordan je udarao saigrače, ismevao težinu tadašnjeg generalnog menadžera Bulsa Džerija Krojsa i bio slavno sebičan. Brak Tajgera Vudsa se raspao nakon što je njegova prevara postala javna. Bilo bi vam teško da nađete reportera sa pozitivnim rečima o ličnosti Barija Bondsa. Bob Najt je redovno koristio taktiku koja bi se danas smatrala uvredljivom i bio je otvoreni seksista. Džim Braun je sedam puta hapšen zbog napada, uključujući i žene - nabrajjaju i nastavljaju:

- Retko ko na ovoj listi je poštovan od strane svih navijača, a tako je i sa Đokovićem, čij azemlja sa njim i Nikolom Jokićem ima svoj sportski trenutak.

I na kraju, Njujork post poentira:

- U ovom trenutku, izgleda da se Novak ne obazire na sve to, niti će ga bilo šta nagovoriti da brine o odnosima sa kritičarima sa kojima se redovno suočava.

- I, sviđalo se to vama ili ne, verovatno je u pravu što mu nije stalo. Prvi redovi njegove čitulje, na kraju krajeva, neće biti o vakcini protiv COVID-19. Biće reči o njegovom nepobitnom statusu najvećeg muškog tenisera svih vremena.

(Telergaf.rs)

Video: Srđan i Dijana Đoković slave sa Srbima na ulicama Pariza: Zajedno skandiraju najboljem svih vremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    12. jun 2023 | 19:47

    Da nije vilo sramne diskvalifikacije na Ju Es openu i deportacije iz Australije i neigranja u Americi zbog vakcinacije Novak bi osvojio još minimum dva gren slema,davno prešao 400 nedelja na čelu ATP liste,s ve su učinili da ne prestigne Nadala ali Nole je neverovatan,najbolji teniser u istoriji tenisa i teško će neko dostići rezultate koje je postigao,i to u eri Federera,Nadala i Mareja

  • Miloš

    12. jun 2023 | 20:39

    Čovjek koji svakoga voli, nikome se ne uvlači u du*e. Nijednu ružnu riječ prema bilo kojoj osobi nije uputio. Otvoreno navija za Zvezdu, nema problem otići na utakmicu Partizana. Pomogao Australiji za vrijeme požara, oni mu baš lijepo vratiše. Dodik prozivao njega i porodicu jer ovaj nije htio da se bilo kakvi politički poeni kupe na njemu. Ma... Mogao bih do sutra nabrajati. Ukratko, svijet nije svjestan kakva je ustvari ljudska gromada Novak Đoković. Da je teniser sa zapada, bio bi odavno najbolji, ali ovako nam je slađe, da vas svih što duže boli.

  • Sale

    12. jun 2023 | 20:08

    Imajući u obzir koliko smo mala.drzava koliko imamo malo stanovnika u odnosu na velike zemlje,velike sile i kada saberemo sve medalje u svim mogućim sportovima kada vidimo koliko smo sampi9na Svetu dali,naslov bi trebao da izgleda ovako: SPORT JE NESTO GDE UVEK SRBI POBEDJUJU!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA