≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olga Danilović na korak do glavnog žreba Rolan Garosa! Još jedna Australijanka joj stoji na putu do cilja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo!

  • 1
Olga Danilović Foto: Tanjug/AP/Trevor Collens

Srpska teniserka, Olga Danilović plasirala se u poslednje kolo kvalifikacija za Rolan Garos, pošto je u drugom savladala Kimberli Birel iz Australije u dva seta, prepustivši joj samo šest gemova - 6:3, 6:3.

Sjajno je naša teniserka igrala od početka do kraja i na kraju je sasvim zasluženo prošla dalje. Iako smo na meču videli svega 18 gemova, duel je potrajao skoro dva sata, tačnije sat i 50 minuta.

Gemovi su bili izuzetno dugi i iscrpljujući. Već na početku se moglo nagovestiti da nas čeka ogromna borba.

U prvom gemu je Olga morala da spasi dve brejk lopte, a potom je u narednom i sama imala čak pet prilika da oduzme servis rivalki. Nakon nešto mirnijeg nastavka seta, sedmi gem donosi nove dve brejk lopte za Australijanku, koje je Danilovićeva spasila, a onda je uzvratila brejkom koji je kasnije i potvrdila za osvajanje seta.

Drugi set je bio nešto kraći. U sedmom gemu je Olga došla do brejk lopti na 15:40, realizovala je drugu, a zatim je dva gema kasnije posle maratonskog gema uspela još jednom da oduzme servis rivalki i tako začini treću meč loptu za konačan trijumf.

U poslednjem krugu kvalifikacija, Olga će se sastati sa Astrom Šarmom, još jednom Australijankom. Ona je savladala Timeu Baboš iz Mađarske u drugom kolu kvalifikacija sa 2:0 (6:3, 6:4).

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA