≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žreb za RG: Đokoviću prva prepreka Francuz, izbegao Alkaraza do finala, Nadal izvukao Zvereva u 1. kolu

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može se reći da je Novak odlično prošao, a to se ne može reći i za 14

  • 0

Novak Đoković je saznao rivala u 1. kolu Rolan Garosa, posle žreba koji je održan u Parizu, a to će biti Pjer Erber, koji je više specijalista za dubl, a koji je znao da ima i solidne rezultate u singlu. Ipak, teško je da ima čemu da se nada protiv Đokovića.

U drugom kolu Novak može na Karbaljes Baenu ili Konstanta Lestijena, dok u trećem može na pobednika duela Monfis - Sejbot Vild i Danijel Galan ili Lorenco Museti. Za četvrto kolo su projektovani rivali Fransisko Serundolo ili Tomi Pol, a za četvrtfinale Kasper Rud ili Tejlor Fric.

Za polufinale bi onda tu mogli kao glavni kandidati da budu Danil Medvedev, Aleksander Zverev ili Rafael Nadal, a finale Siner ili Alkaraz.

Đoković brani titulu i prvi je nosilac na žrebu. Drugi nosilac je Janik Siner, sa kojim Novak ne može da se sastane do finala. Takođe ne može da se sastane ni sa Karlosom Alkarazom, koji je u drugoj polovini žreba, dok je Novaku došao Danil Medvedev, sa kojim je projektovano polufinale.

Derbi prvog kola bez sumnje će biti duel Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva. Karlos Alkaraz je dobio laki luzera, dok će Janik Siner igrati protiv kristofera Jubenksa.

Rolan Garos, žreb, Novak Đoković Printskrin: Youtube/Roland-Garros

Pored Đokovića, od srpskih tenisera su tu Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Hamad Međedović, koji je prošao kvalifikacije.

Miomir Kecmanović je dobio kvalifikanta, Laslo Đere Danijela Altmajera, a Dušan Lajović Romana Safiuljina.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA