Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je Hamad Međedović zaradio plasmanom u 1. kolo Rolan Garosa

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike ambicije za srpkog tenisera

  • 0
Hamad Međedović Foto: Telegraf.rs

Srpski teniser Hamad Međedović (134. ATP) izborio je plasman u glavni žreb Rolan Garosa, pobedom sa 6:2, 6:2 nad Žofreom Blankanom (277. ATP) kome nije mnogo pomoglo ni frenetično navijanje domaće publike.

Glavni deo u Parizu počinje u nedelju 26. maja, trofej brani Novak Đoković, koji će biti i prvi nosilac na turniru u Parizu. Prošle godine je Međedović u prvom kolu Rolan Garosa ispao od Markosa Žirona. Ipak, ovoga puta na turnir ulazi s mnogo većim ambicijama, ali i zaradom. Ove godine sam plasman u glavni žreb i nastup u prvom kolu donosi zagarantovanih 73.000 evra.

Kada je reč o Hamadovim protivnicima na Rolan Garosu, tamo bi mogao da se susretne sa 17 potencijalnih protivnika koji su izvlačenjem dobili protivnika iz kvalifikacija.

Definitivno, najteže što bi moglo da mu dođe jeste Karlos Alkaraz, a veoma komplikovan zadatak bi mu bio i protiv Huberta Hurkača. Od dobro pozicioniranih protivnika, potencijalni rivali su mu još Aleksandar Bublik, Frensis Tijafo, Sebiastijan Baez, Adrijan Manarino i Alehandro Davidovič Fokina.

(Telegraf.rs)

Video: Hamad Međedović se slikao sa svojim fanom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA