≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok! Srpski teniser najverovatnije propušta Olimpijske igre!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomalo neočekivana odluka

  • 2

Srpski teniseri će ovog vikenda započeti učešće na Rolan Garosu, a prvi igrač u muškom singlu koji će osetiti šljaku biće Laslo Đere. Njega u prvom kolu očekuje okršaj sa Danijelom Altmajerom iz Nemačke i to će mu biti prvi duel posle mesec i po dana pauze.

Upravo će drugi Grend slem u godini označiti početak saradnje sa španskim trenerom Marijanom Puertom i videćemo kako će izgledati 52. na planeti nakon što je poslednji okršaj u Monte Karlu predao Stefanosu Cicipasu.

Upravo je povreda usporila njegovu sezonu i pored nje postoji još jedan razlog zbog kog neće igrati na Olimpijskim igrama. Želi da se fokusira na ostanak među sto tenisera, a to je otkrio u intervjuu za "Sport klub".

- Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100. Nisam imao trenera je bila prijava tima za Igre, pa bi trebalo sa selektorom da idem, a u reprezentaciji nas ima dosta… Ne bih mogao da povedem nekoga iz svog tima, tako da mi to ove godine posle operacije nije prioritet. Nadam se da ću za četiri godine imati priliku da igram, ako sve bude kako treba. Želja mi je makar na jednim Igrama da se pojavim - rekao je Đere za "Sport klub".

Teniser iz Srbije trenutno zauzima mesto na ATP listi koje bi ga odvelo u Pariz, ali su njegovi planovi očigledno drugačiji.

(Telegraf.rs)

Video: Đere: Svi znamo zašto smo došli u Malagu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA