≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jaka poruka Olge Danilović: "Ako nisi Novak, ti gubiš bar jednom nedeljno, a treba naći balans"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpska teniserka uspela je da savlada Martinu Trevisan iz Italije u dva seta

  • 0
Olga Danilović Foto: Telegraf.rs

Srpska teniserka, Olga Danilović uspešno je prebrodila prvu prepreku u vidu Martine Trevisan iz Italije na Rolan Garosu (6:1, 6:2) i sada sa puno samopouzdanja čeka pobednicu okršaja između Danijele Kolins i Karolin Dolehajd.

U razgovoru za srpske medije, Olga Danilović je istakla da se u Parizu oseća vrlo dobro i da se nada da će tako i ostati.

- Tri pobede u kvalifikacijama nisu bile lake, dobre igračice sam dobila, sada još jednu. Znala sam da je ona ovde igrala polufinale, ali i ja se ovde osećam dobro svake godine, da kucnem u drvo. Došla sam na teren znajući šta me očekuje – dug dan svakako, ali bila sam spremna od prvog poena.

Delovalo je da je današnja igra Olge bila gotovo bez ijedne greške.

- Bila sam konstantna u svakom aspektu – i kada je trebalo da se zabije lopte, i kada je trebalo igrati duge poene, nisam žurila. Čvrst meč sa moje strane.

Kolins je potencijalno naredna protivnica Olge Danilović, a njih dve odranije imaju međusobnog "iskustva". Pritom, Amerikanka igra tenis života.

- Tenis života... Imala sam je na poen... Nemam jednu stvar sebi da zamerim za taj meč. Ona je favorit, ali i Dolihajd je dobra, neka se ’kolju’. Kolins igra bez greške, ima svega nekoliko poraza ove godine, ali nemam pritisak, samo ću daći sve od sebe.

Olga Danilović Foto: Telegraf

Iza Olge je jako dobar period u Parizu, jer je ostvarila tri pobede i u kvalifikacijama.

- Sad mi je bolji osećaj jer imam četiri meča iza sebe, ali da sam izgubila u kvalama, ne bi mi bilo drago... Tu mi je igra, nemam nedoumice koje su inače uobičajene za početak.

Osvrnula se još jednom na meč sa Danijel Kolins u Madridu.

- Vrhunski meč je bio, dala sam 150 posto sebe, nisam više znala kako mi noge trče. Jako mi je bilo žao, jedan od težih poraza koje sam imala. Sutradan nije bio baš divan dan, ali nisam žalila ni za čim, samo za time što nisam pobedila.

Bilo je dosta navijača na tribinama koji su danas navijali za Olgu, uz slovenačkog golmana, Jana Oblaka.

- Oni dolaze svaki meč već nekoliko godina. Lepa je atmosfera, volim da igram ovde, tu su naši ljudi.

Kaže Olga da se oseća sasvim dobro i da je uspela da stabilizuje svoju igru u potpunosti.

- Ne osećam se loše, na terenu sam poprilično stabilna, uspela sam i u dugim razmenama da izdržim. Kondiciono se osećam bolje, pozitivne stvari se dešavaju u poslednje vreme.

Dodaje da nije sigurna šta će uraditi nakon Rolan Garosa.

- Pojma nemam. WTA 125 u Makarskoj, Valensija, pa onda trava...

Olga Danilović Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Sa Olgom je i potpuno novi tim.

- Pepo Klavet je bio u kvalifikacijama, Aleks Cenzano je tu sa mnom već neko vreme, i putuje sa mnom. Kondicioni nam je u Madridu. On je mlađi trener iz Madrida, radio je sa Tamarom Zidanšek. Lepo smo se ’ukačili’, super nam je odnos, dobro se razume i sa Pepom – skapirao je moju igru i, još važnije, skapirao je mene kao ličnost.

- Za trenera je naravno važno da ima teniskog znanja, ali i da mi prija kao osoba, da to bude neko i s kim bih se družila van terena. Ti s tom osobom provodiš najviše vremena, džaba sve ako ti ne odgovara i van terena. Trener ne treba da menja mene, već da mi pomogne da budem najbolja verzija sebe.

Novak što je rekao da igrači moraju da se naviknu da gube?

- Kad pogledaš – ako nisi Novak, uglavnom gubiš jednom nedeljno. Najbitnije je naći balans – da ne letiš posle pobede i da ne padneš mnogo posle poraza. Da porazi ne utiču na tebe, na to kakva si osoba, što je teško – kad si stalno u tenisu... Ne smem da gubim to da sam ja i Olga i teniserka, da na tu ’Olgu’ ne utiče poraz. Još se borim sa time. Zavisi i kakav je poraz – da li je kao od Kolins ili neki kada duboko u sebi znam da sam mogla da dam još.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović sa dečkom na planini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA