≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakva šteta! Laslo Đere poražen kasno u noć na RG posle petočasovnog maratona u supertajbrejku petog seta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokušao je Laci da se vrati iz ogromnog ponora, ali na kraju nije uspeo

  • 0
Tenis Laslo Đere Artur Kazo Foto: Tanjug/AP

Šteta, šteta, šteta... Teniser iz Srbije, Laslo Đere nije uspeo da nađe svoj put do drugog kola Rolan Garosa pošto je posle petočasovnog maratona i meča koji se završio u jedan čas posle ponoći u Parizu u dubini noći poražen u supertajbrejku petog seta od Danijela Altmajera iz Nemačke - 2:3 (5:7, 4:6, 7:6, 7:5, 6:7)!

Našao se Đere u apsolutno nemogućoj situaciji, gubio je sa 0:2 u setovima i 4:5 u gemovima je faktički je mogao da bude poražen već u tri seta. U ta uvodna dva seta, jednostavno Laslo nije uspevao da pronađe svoj momentum.

Ali krenuo je baš tada kada nije imao više šta da izgubi Laslo da pogađa neke udarce koje do tada nije, namirisao je svoj trenutak, uzvratio brejkom i uspeo da izbori tajbrejk u trećem setu, koji mu je pripao posle drame i tek posle četvrte iskorišćene set lopte, mada se mora podvući da tada nije dopustio Altmajeru nijednu meč loptu.

Četvrti set je bio takođe izuzetno neizvestan. Krenulo je dobro po Đerea, koji je odmah načinio brejk, ali je Nemac uzvratio i potom je u desetom gemu imao i svoju prvu meč loptu.

Laslo Đere Foto: Telegraf.rs

I to je Đere uspeo da sačuva, a da stvar potom bude još luđa i da oduzme servis Altmajeru sa nulom i da potom sa servis gemom na svoj servis takođe bez izgubljenog poena stigne do 2:2 i petog seta, gde je sve bilo potpuno otvoreno.

Bila su Laslu otvorena "vrata raja" kada je napravio brejk za 3:2, ali se potom desilo ono što nikako nije smelo, a to je da je Đere dopustio Nemcu da momentalno uzvrati na identičan način i ušlo se u igru nerava.

Ponovo je  u desetom gemu Nemac stigao do meč lopte, ponovo je to Laslo uspeo da sačuva, da bi dva gema kasnije usledila totalna drama, kada je Đere uspeo da sačuva čak tri meč lopte na svoj servis i da uvede meč u supertajbrejk u petom setu.

Laslo Đere Foto: Telegraf.rs

I tu je krenulo odlično, poveo je Đere sa 3:1, ali je zatim dopustio tri brzopotezna minibrejka Altmajeru, koji je otišao na 4:8. To je ipak bio preveliki zalogaj, pa je krcati Teren br. 4 koji je sakupio sve preostale navijače na kompleksu ipak na kraju mogao da isprati prolazak Nemca dalje.

A Altmajera sada čeka još teži posao, jer ga u drugom kolu očekuje meč ili sa Stefanosom Cicipasom ili sa Martonom Fučovičem iz Mađarske.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Nole i ja smo se dogovorili da u Parizu uzmemo to zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA