≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siner ubedljiv na startu Rolan Garosa, evo šta Đoković sada mora da uradi kako bi ostao 1. na ATP listi

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sinerov naredni rival biće Gaske

  • 1
Janik Siner Foto: AP/Tanjug

Italijanski tensier Janik Siner pobedom nad Kristoferom Eubanksom otvorio je ovogodišnji Rolan Garos i plasirao se u drugo kolo - 6:3, 6:3, 6:4!

To praktično znači da će Novaku Đokoviću biti potrebno da dođe najmanje od finala pomenutog Grend slema ukoliko želi da i posle istog ostane na prvom mestu na ATP listi.

Siner je protiv Amerikanca proveo na terenu dva sata i 12 minuta, ostvario je svoj drugi trijumf u međusobnim susretima, a naredni rival mu je domaći teniser Rišar Gaske.

Italijan je sjajno otvorio meč i uz dva brejka poveo je sa 4:1. Vratio se Eubanks i smanjio na 3:4, ali snage za drugi brejk nije imao. Štaviše, on je bio taj koji je još jednom izgubio servis, istovremeno i set.

Siner je drugi set rešio tako što je na startu uzeo brejk i poveos a 3:0. Amerikanac je malo pripretio u 3. gemu, imao je jednu brejk priliku, kao i tri u poslednjem. Ali, kada je Siner došao do prve set lopte - sve je bilo gotovo.

Eubanks, inače 46. igrač sveta, je svoju priliku za dramu propustio na startu trećeg seta. Imao je tri brejk lopte pri rezultatu 1:0, da bi Italijan vrlo brzo pokazao klasu i on bo taj koji je poveo sa 3:1. Do kraja, nije se dao ugroziti i zasluženo ide dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. maj 2024 | 12:28

    Nije važno dali ce Nole biti prvi na listi jer taj rekord niko nece uspjeti da stigne važno je da osvoji zlatnu ol medalju što mu od srca želim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA