≫ 

Legendarni teniser i glavni Novakov kritičar stiže u Beograd: Boba Živojinović sprema Vilanderu topao doček!

Po svemu sudeći Šveđanin će morati da proba brojne srpske specijalitete

  • 5

Legendarni švedski teniser i bivši svetski broj jedan Mats Vilander danas stiže u Beograd na poziv "Eurosporta", čije je zaštitno lice i voditelj popularne sportske emisije "Gem, Šets, Mets".

Osvajač 33 ATP titule i osam gren slemova, računajući singl i dubl, boraviće u srpskoj prestonicu nekoliko dana tokom kojih će se sresti sa talentovanim teniserima i teniserkama na terenima TK Green Bay (bivši Gemaks), ali i da, kako je naglasio, iskoristi priliku da i sam nauči nešto novo, najviše kada je reč o sistemu rada sa najmlađima i činjenici da Srbija iz godine u godinu dobija nove asove.

VIDEO: Najbolji momenti meča Đoković-Cicipas

Među ljudima koji se očekuju na susretu sa trostrukim Dejvis kup šampionom u Beogradu je i počasni predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, koji je tokom 80-ih često ukrštao rekete sa Vilanderom.

- U najdražem pamćenju mi je prvo kolo Vimbldona 1985. godine kada sam se tamo pojavio kao potpuno nepoznat igrač, a preko puta sam imao Vilandera koji je te godine godine osvojio Rolan Garos, već imao četiri grend slem titule, osvojen Dejvis kup i bio na najboljem putu da bude prvi na svetu.

- O meni na tom Vimbldonu nije ni razmišljao, nije me poznavao, ni moj način igre i ja sam samo bio neka usputna stanica koju će on da prođe da bi išao ka finalu. Svakako da sam odigrao jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri, sve mi je polazilo za rukom, dobio sam 3:1, a četvrti set sa nulom, što zaista malo ko može da se pohvali da je ostavio na nuli Vilandera u odlučujućem setu - rekao je Živojinović.

VIDEO: Đoković pregazio Cicipasa u finalu Madrida

O tome kakav je Vilander bio igrač najbolje govore rezultati, dodaje Živojinović.

- Pored Borga i Nadala važi za jednog od najboljih igrača na zemljanoj podlozi ikada. Držao se strpljivog stil igre sa osnovne linije, fenomenalno se kretao i nijedna lopta nije bila izgubljena, nijedan udarac nije bio poseban, ali svi zajedno udarci su bili dobri i to je bilo dovoljno da bude šampion - naveo je on i naglasio da cesto sluša Vilanderove komentare o kojima ima samo reči hvale.

Živojinović je imao i specijalnu poruku za Vilandera pred dolazak u Srbiju.

- Srbija je gostoljubiva zemlja, ima divan, dobar i topao narod, hrana je fantastična, vina su odlična. Sudeći po Matsovom stasu možda i nije neki gurman, ali bih mu preporučio da zaboravi na trenutak na sportsku dijetu i da proba srpske specijalitete, neće se pokajati - naveo je Živojinović i dodao da je trenutno u Madridu, ali da će se portuditi da dođe u Beograd početkom nedelje kako bi lično pozdravio Vilandera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika Slika

    13. maj 2019 | 09:48

    A brate rodjeni zasto toliko mrzis Djokovica,moras da budes svestan da od tvojih "SINOVA" ne moze da bude vala nista a tebi svaka cast za uspeh !!!

  • DARKO 100%

    13. maj 2019 | 09:48

    Ovaj Matc mrzi Novaka iz dna duse,to se moglo videti iz njegovih komentara da Za najboljeg igraca sveta nebi nista uzeo od Novaka,stvarno je smesan!

  • Neko

    13. maj 2019 | 14:33

    Pa gde bas sad kad se sprema nevreme..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA