≫ 

Ne planiram da Laksonena vodim u našu crkvu: Đoković nasmejao novinare posle meča!

Đoković pleni optimizmom posle prve pobede nad Hurkačem, a duhovitim komentarima opisao pripreme za naredno kolo

  • 0

Ulogu apsolutnog favorita u meču prvog kola ovogodišnjeg Rolan Garosa Novak Đoković je ostvario – za Oskara. Mladi Hubert Hurkač je, u najboljem slučaju, bio protokolarni akter teniskog meča koji je, po prikazanoj igri i stavu našeg asa na terenu, predstavljao svojevrsnu „izjavu o moći“ koju Đoković poseduje i primenjuje od samog starta otvorenog prvenstva Francuske, i projektuje na ostale učesnike, u šampionskom maniru.

U pobedi od 6-4 6-2 6-2, Novak je bio nešto više „darežljiv“ od jednako silovitog Nadala (dozvolio samo 6 gemova kvalifikantu Hanfmanu) – ali je lakoća i sigurnost kojom ju je ostvario ostavila utisak apsolutne dominacije – koja bi trebala da ga „nosi“ sve do završne faze ovog takmičenja.

- Mislim da sam imao odličan start turnira, u meču protiv veoma kvalitetnog protivnika sa kojim nisam imao priliku da igram pre. Nekoliko puta smo trenirali, i reč je o jednom od predvodnika nove generacije teniskih asova, koji će u godinama pred nama sigurno dokazati svoju vrednost.

- Naravno, treninzi se nikako ne mogu porediti sa zvaničnim nastupima, i morao sam da se dodatno posvetim analizi njegove igre, tj. uradim svoj „domaći zadatak“ na najbollji mogući način. S obzirom na veliki značaj ovog turnira, bilo mi je potrebno da krenem sa dobrom igrom i željenim intenzitetom, što se materijalizovalo odmah na početku meča kroz napravljeni „brejk“.

Novak Đoković RG 2019 Foto: AP Tanjug

- To me je dodatno opustilo i uvelo u meč na pravi način. Mislim da sam svoje servis gemove osvajao veoma ubedljivo, i da mi je svaki aspekt igre bio na visini. Veoma sam zadovoljan ovim izdanjem!- rezimira današnji meč Đoković, uz zaključak:

- Iskoristiću naredna dva dana za treninge, rad na specifičnim elementima igre – kako bih bio spreman za naredni meč - kratko će o planovima za vreme pred njim Novak.

Posebno interesovanje srpskih medija izazvala je Đokovićeva poseta ovdašnjoj pravoslavnoj crkvi „Sveti Sava“, što je naš as duhovito doveo u vezu sa njegovim narednim protivnikom, „srećnim dobitnikom“ švajcarcem Anrijem Laksonenom.

- Ako ste pomislili da sam planirao da Laksonena vodim u našu crkvu – to zaista ne planiram da uradim, niti mi je poseta našoj crkvi bila važna zbog tog meča - kroz smeh komentariše Novak, i nastavlja:

Novak Đoković Đoković sa decom u crkvi Svetog Save u Parizu Foto: Savez Srba Francuske

- U pravu ste, bio sam u poseti crkvi, i to sa svojom decom – uz celu srpsku zajednicu u Parizu. Uvek sam srećan kada mogu da posetim naše svetkovine i provedem sadržajno vreme sa našim narodom. Ta poseta mi je dala dodatnu motivaciju, energiju i snagu vere – kao osnov za uspeh u svemu što predstoji u naredne dve nedelje ovde.“

- Što se tiče narednog protivnika, zaista nisam imao prilike da ga gledam do sada. Srećom, imam dva dana da se pripremim – a na raspolaganju su mi JuTjub, drugi igrači kako bih to uradio najbolje što mogu. A posle meča ću da ga vodim u crkvu...“ šaljivo završava ovu epizodu druženja sa medijima Đoković...

VIDEO: Đoković počistio Poljaka za drugo kolo Rolan Garosa

( Specijalni izveštač Telegrafa iz Pariza, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA