≫ 

Pitali smo Đokovića šta mu je potrebno da osvoji Rolan Garos, a dobili smo 3 najvažnija saveta za život!

Najbolji teniser sveta ističe da je bio već u takvoj situaciji i da veruje u sebe da može da ponovi uspeh

  • 2

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa pokazao snagu i sjajnu formu i ulio je nadu navijačima u Srbiji da će biti u stanju da podigne šampionski pehar u Parizu, kao što je to bio slučaj i 2016. godine, kada je ispisao stranice teniske istorije tako što je u isto vreme bio vlasnik sva četiti Gren slem trofeja.

Novaka smo pitali šta mu je sada potrebno da ponovi takvu situaciju, jer je ponovo u prilici da bude vlasnik najvećih teniskih trofeja u isto vreme.

Đoković je izdvojio tri ključna faktora: Prisustvo u sadašnjosti, bez lutanja u u prošlosti i budućnosti, vera u sebe i racionalno trošenje energije.

- Možda će zvučati kao kliše, ali potpuno prisustvo sadašnjosti i manje lutanja i manje boravka u budućnosti i prošlosti, posebno u ovakvim trenucima kada je istorija tenisa na tapetu i nije prvi put da se nalazim u ovakvim okolnostima. Pre 12 meseci je situacija bila potpuno drugačija. Osvojio sam tri poslednja Grend slema i samim tim sebi dao priliku da osvojim sva četiri zaredom. Uspeo sam pre tri godine, zašto ne bih opet?

Novak Đoković RG 2019 Fokus je na maksimumu kod Novaka od 1. meča na Rolan Garosu; Foto: AP Tanjug

- Verujem u sebe, znam da sam sposoban za velike stvari, znam da posedujem igru za velike stvari i zašto da ne, to nije tajna. Vera u sebe je nešto što mi je donelo toliko uspeha u karijeri. S druge strane, iskustvo koje imam kada igram ove najveće turnire, koji traju po dve nedelje.

- Svestan sam da moram racionalno da trošim energiju u danima kada ne igram, da znam na čemu radim i da imam pravu meru u svemu. Kako turnir odmiče, tako je i pritisak veći, očekivanja su veća, bolji protivnici, teži mečevi, sve je to nešto što sam doživljavao i pre. Samo što je sada, iako ja ne gledam godine kao neki presudan faktor, biološki je različita situacija u odnosu na vreme pre pet godina. Sada moram više da konzerviram energiju i da budem svestan šta je prioritet - zaključio je Đoković.

VIDEO: Novak Đoković nakon što se plasirao za drugo kolo Rolan Garosa

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    28. maj 2019 | 13:25

    U prevodu ne trošim se više na turnire 500 i 1.000...Eventualno na poslednji turnir pred (Rim pre Roland Garrosa, Doha pre Melbourna i Cincinnati pre US Opena,pre Wimbledona čovek i ne igra ni Queens ni Halle) Grand Slam i to je to...

  • Marko

    28. maj 2019 | 15:46

    Ovo je nešto najinspirativnije što sam čuo, pričitao u poslednje vreme. Bravo Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA