≫ 

Strašno je ovo što se desilo mojoj protivnici: Aleks Krunić emotivno iskrena posle pobede na RG!

Njena rivalka je morala da preda meč zbog povrede

  • 4
Aleksandra Krunić Foto: AP/Tanjug

Pobedi se u zube ne gleda, ali je tako željeni prolazak naše Aleksandre Krunić u drugo kolo ovogodišnjeg Rolan Garosa imao i svoju „tamnu stranu“. Igračica sa „kojom je bukvalno odrasla, i koja joj je pružala dragocenu podršku kad joj je bilo najteže“, Australijanka Darija Gavrilova, bila je prisiljena da preda meč našoj igračici posle gubitka prvog seta i 2-2 u drugom zbog povrede.

Podelila je Aleksandra klupu sa svojom drugaricom po završetku meča, koja je kroz suze „proklinjala“ seriju povreda koja – naizgled – nema kraja, tešila je – ali, uzalud. Paradoks te situacije, koja i nije tako retka u svetu tenisa i često samotnim životima njegovih aktera i akterki, je da je Aleksandri ova pobeda bila preko potrebna kako bi i sama izašla iz jednog od najtežih perioda u svojoj karijeri.

- Strašno mi je žao što se ovo desilo, i dalje sam pod utiskom sa kraja meča. Ovakve situacije su, nažalost, meni više nego dobro poznate, i uvek vam je posebno žao kad se to desi nekome ko vam je zaista blizak... - iskrena je Aleksandra.

- Ne mogu, a da ne kažem da mi je ova pobeda i te kako puno značila, i da sam je dugo prizivala. Nadam se da će mi ona predstavljati bitnu prekretnicu u ovoj fazi karijere, koja je izuzetno teška i duga. Jednostavno, nisam osećala da radim išta što će mi doneti neki boljitak, pozitivnu promenu, bolji rezultat i razpoloženje. Znala sam da je neminovno nešto promeniti, ali ne i kako i kada... - prenosi nam to kako se osećala proteklih meseci naš prvi ženski reket i jedina igračica u prvih 100 WTA liste.

- Uspela sam da se okružim pozitivnom, mladalačkom energijom, i da na treninzima – posle zaista dugog perioda stagnacije – osetim da ponovo radim nešto smisleno, sa pravim ciljem. Fizički se osećam neuporedivo bolje, ponovo sam se uželela borbe na terenu i znam da sam sposobna da to sada i izdržim. Zapravo, imam pozitivan izazov da istrčim na svaku loptu, stignem svugde gde bi trebala da budem, dam svoj maksimum da osvojim svaki poen. Krizama smo podložni svi mi, i često je put izlaska iz njih potpuno nepredvidiv i težak – ponekad i previše. Utoliko sam srećnija što se sada osećam potpuno drugačije, što mi se vratila inspiracija za trening i takmičenje – i što ponovo vidim kako i gde treba ići dalje... - opisuje svoje „tenisko vaskrsnuće“ Aleksandra.

Naredna protivnica, Lesija Curenko, takođe je dobro poznata našoj igračici – i očekuje da će je ova dobra igra i plasman u drugo kolo dodatno motivisati za kvalitetan nastup i još jedan važan korak ka povratku u stanje uživanja u tenisu

VIDEO: Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Izveštač Telegrafa iz Pariza - Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA