≫ 

Srđan Đoković: Novak je svojim delima pokazao da smo mi Srbi stari evropski narod! Kakav je problem što je navijao za Hrvatsku?

Otac prvog reketa sveta govorio o Noletu i o tome kako se bori za Srbiju

  • 58

Srđan Đoković, otac najboljeg svetskog tenisera Novaka, gostovao je u utorak veče na Radio Televiziji Srbije - u emisiji Upitnik!

Tema emisije je bila ''Ko su junaci našeg doba'', te otuda ne čudi što je Srđan Đoković govorio o svom sinu koji je, bez sumnje najveći ambasador Srbije u svetu.

- To što Novak čini za Srbiju i srpski narod je nezamislivo. Neuporedivo je to šta se događa sada i pre nekih 20-ak godina kada smo prvi put počeli da odlazimo u inostranstvo. Novak je svojim odnosom prema svima pokazao da nemamo čega da se stidimo, da smo mi Srbi stari evropski narod, a ne genocidan narod - rekao je Srđan i dodao:

- Stranci ga ne vole, ali ga poštuju. Poštuju ga, jer s oduševljenjem govorio odakle je. On ne mrzi druge narode. Sve oko nas smatra svojima i to je pogled na svet na koji bi svi trebalo da se ugledamo. Zato ga cene svuda, a najviše ga vole na Istoku i Kini. Novak je preteča neke druge Srbije. Borba koju on vodi sa svojim reketom i znanjem... on samo pokazuje da postoji i drugi način da ljudi shvate da smo deo evropske civilizacije.

Novak Đoković RG 2019 Foto: AP Tanjug

Dotakao se Srđan Đoković i Rolan Garosa koji je u toku.

- Novak je sjajno raspoložen. Ima veliki motiv da osvoji ''Đoko slem'' i to će sigurno učiniti. On je uporan, uspešan, mlad i tvrdoglav. Nema razloga da ne osvoji RG. Jedan deo porodice je tamo, drugi ide uskoro i nadam se da ćemo do kraja biti tamo i da će u finalu pobediti Nadala i osvojiti RG - jasan je Srđan Đoković.

O tome što su Novaka osuđivali zato što je navijao za Hrvate, Srđan je rekao:

- Kakav je problem što je Novak navijao za Hrvatsku? Oni su naše komšije, većina tih igrača su njegovi prijatelji. Navijao je za svoje prijatelje. Sećate lis e kada su bile poplave? On nije samo pomogao Srbiji, već i Hrvatskoj i Bosni. Za njega je to bila i ostala sve jedna zemlja.

VIDEO: Bakice objasnile Srđanu Đokoviću kako Novak treba da igra protiv Nadala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    28. maj 2019 | 21:57

    Nije problem navijati za koga Novak misli i oseca, problem je što ti isti zakoje Novak gromoglasno navija pevaju ubi, ubi Srbina i Srbe na Vrbe.

  • miki

    28. maj 2019 | 23:56

    Volela sam Noleta sve dok ga nisam videla sa fudbalerima-Tompsoncima

  • Hmmmm...

    28. maj 2019 | 23:47

    Tesko za diskusiju....realno svaki Srbin ako nema komplekse ne moze a da ne "gotivi" Noleta i da prizna da boljeg ambasadora ova napacena zamlja nikada nije imala...a opet,sa druge strane on moze da ima svoj stav i misljenje i o Hrvatima i bilo kojem drugom narodu...mislim samo da ne bi trebao da utice na nas kao narod da i mi imamo takav stav,jer ja prvi ne mogu i nikada necu imati lepo misljenje o narodu koji je mnogo zla naneo mojim zemljacima i iako nisam morao da bezim i da napustam kucu kao dosta mojih poznanika i prijatelja,to ne umanjuje moja osecanja bola i tuge i saosecajnosti prema ljudima koji su propatili zbog te lepe "bivse Juge"....sve u svemu Novace kao sportisti i coveku naklon do zemlje,a sto se tice ovoga ne znam,mozda je pametnije da drzis u sebi to sto mislis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA