≫ 

Đoković postavio novi rekord, koji verovatno nikada neće biti oboren: Federer i Nadal ovo mogu samo da sanjaju!

Najbolji teniser sveta nastavlja da piše istoriju "belog sporta"

  • 6
Novak Đoković, Rolan Garos Novak Đoković slavi pobedu nad Hurkačem; Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

Novak Đoković je posle pobede nad Poljakom Hurčakem u 1. kolu Rolan Garosa upisao 22. uzastopnu pobedu na Gren slem turniru. Ovo je Đokoviću treći put u istoriji da je uspeo da dođe do brojke od 22 vezane pobede na najvećim turnirima sveta, po čemu je prvi u istoriji tenisa kome je to pošlo za rukom.

Đoković je prvi put ovako dug niz imao kada je vezao titule na Vimbldonu i US openu 2011, a zatim i na Australijan openu 2012. godine, da bi niz tada prekinuo Rafael Nadal u finalu Rolan Garosa.

Drugi niz, koji je bio i najduži, bio je od osvajanja Vimbldona 2015. do osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, čime je Đoković kompletirao sva četiri Gren slem trofeja.

Treći je ovaj sada i nadamo se da će proći podjednako kao i 2016. godine, da bude krunisan novom titulom na Rolan Garosu, čime bi Đoković još jednom promenio istoriju tenisa, jer bi bio prvi čovek u open eri, koji je istovremeno držao u svojim rukama sva četiri Gren slema, i to u dva navrata! Podsetimo samo da Nadal i Federer nikada u svojoj karijeri to nisu uspeli i jednom da urade.

Sve najnovije informacije sa Rolan Garosa pratite ovde!

VIDEO: Šta Beograđani misle, da li će Nole uzeti titulu na Rolan Garosu?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA