≫ 

Srbi nižu uspehe na Rolan Garosu: Čelični Krajinović posle maratonske igre nerava "slomio" Španca, čeka ga favorit iz senke!

U narednom kolu Filipa čeka duel protiv Stefanosa Cicipasa, 6. tenisera sveta

  • 11
Filip Krajinović, Rolan Garos Filip Krajinović; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Nakon Lasla Đerea, i Filip Krajinović se u sredu plasirao u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Španca Roberta Karbaljesa Baena sa 3:2 (6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6), posle četiri sata i 15 minuta drame i prave igre nerava.

Namučio se srpski teniser u svom najdužem meču karijere, a ni izbliza nije "mirisalo" na dramu posle prilično sigurnih 2:0 u setovima i meč lopte za lagan finiš...

Popustio je Krajinović onda kada je bilo potrebno da najjače "povuče", što je Španac oberučke iskoristio i iskreirao veliki povratak. Uspeo je da dođe do 2:1 posle taj-brejka, a onda i da materijalizuje nalet samopouzdanja za 2:2.

Trebalo je Krajinoviću tada mnogo energije da se povrati, bio je dobro uzdrman, ali i tu je pokazao mentalnu snagu. Izašao je sa potpuno novim elanom, uzeo je "brejk" za 2:1, stigao i do 5:4, ali tada je krenula rezultatska klackalica u režiji Srbina i Španca.

U pravom rolerkosteru od igre, sjajnih poena, dramatičnih situacija, Krajinović je, srećom, izašao kao pobednik jednog od najdužih mečeva na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Karolina Voznjacki, Rolan Garos Krajinoviću je meč protv Baea bio najduži u karijeri Foto: AP/Tanjug

Vrhunac uzbudljivog dvoboja gledaoci su videli od 5:4 za Krajinovića u petom setu, od tog trenutka dvojcia tensiera razmenili su po dva brejka, uz uzdahe i ciku sa tribina usled vrhunske borbe na izmaku snage obojice. Bili su "na rezervi" i Krajinović i Baen u tim trenucima, ali Srbin je imao više nerava, kvaliteta i energije u presudnim momentima - servirao je na 7:6, poveo 30:00, no i tada je Španac pokazao "zube", vratio meč u egal na 30:30.

Sam finiš ovog neverovatnog meča je, ipak, pripao Srbinu koji je vezanim poenima stavio tačku na prolaz u treće kolo.

Krajinović je u prvom kolu savladao Frensisa Tijafoa sa 3:2 u setovima, a u narednoj rundi čeka ga Stefanos Cicipas, koji je savladao anonimnog Bolivijca, koji mu je napravio probleme tokom meča.

Sve najnovije informacije sa Rolan Garosa pratite ovde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA