≫ 

Đoković se poigravao sa Laksonenom i obezbedio 3. kolo! Čeka ga olakšan put!

Srpski teniser za malo više od sat i po pregazio rivala Henrija Laksonena

  • 3

Najbolji teniser sveta Novak Đoković  plasirao se u treće kolo na Rolan Garosu pobedivši Henrija Laksonena sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:3). Švajcarac finskog porekl je u glavni žreb ušao kao „srećni gubitnik“, a u prvom kolu je bio bolji od kvalifikanta Pedra Martineza rezultatom 3:0, ali je onda naleteo na tenisku klasu i video kako igraju najbolji.

U trećem kolu Novak igra protiv Italijana Salvatorea Karuza, još jednog kvalifikanta,  koji je izbacio Žila Simona. Sa te strane mu je olakšan put u četvrto kolo ili osminu finala.

Nije bilo mnogo problema za najboljeg tenisera sveta u ovom meču. Odigrao je sigurno, samouvremeno, jako baš kao i prošli meč sa Hurkačem. Agresivnost od samog starta uplašila je Laksonena, koji je prvi gem osvojio tek u šestom gemu za 5:1, a onda je Novak rutinski priveo set kraju za 23 minuta.

Novak Đoković Rolan Garos 2019 Foto: AP/Tanjug

U drugom setu se Švajcarac malo opustio, pa čak i pokazao zube, pa je posle jednog brejka Novaka uzvratio ribrejkom sa 0. To kao da je razljutilo našeg asa, koji je odmah podigao nivo igre i brzo vratio brejk, a zatim i svoj servis za 5:3 i nakon toga privodi set kraju.

Treći set je protekao rutinski posle uvodnog brejka Novaka i vođstva 3:1 Zatim se igralo gem za gem sve do 5:3, kada je Novak novim brejkom priveo ovaj meč kraju.

Novak Đoković - Henri laksonene statistika Printskrn: Roland Garos

Ovaj meč pratite uživo na Telegrafu.

III SET

6:3 Ide najbolji teniser sveta ka novom trijumfu posle osvojenog servis gem, a onda je brejkom rešio meč.

4:2 Fenomenalna igra Novaka u ovom gemu, prvo dop volej - skraćena lopta, a onda bekend paralela u liniju terena

2:1 Uspeo je Laksonen da uzme i gem u trećem setu i bar malo produži ovaj meč, ali koliko Novak deluje sigurno, teško će do nekog preokreta doći.

1:0 Odmah brejk Đokovića a startu trećeg seta tek da pokaže rivalu da stvarno nema šta da traži na ovom duelu.

Novak Đoković Rolan Garos 2019 Foto: AP/Tanjug

II SET:

6:4 Rutinski Novak osvaja drugi set posle ukupno 62 minuta na terenu, što je fenomenalno. Ostaje mu da nastavi sa dobrom igrom i proba da što pre završi meč i ima više vremena za odmor i nastavka turnira

5:3 Usledio je i treći gem zaredom u kome ga teniser na servisu nije osvojio. Nole pravi ribrejk i dolazi u pravu situaciju da na svoij servis dođe do ključne prednosti. Što on i radi, ali uz dva izgubljena poena.

3:3 Nije uspeo da potvrdi brejk Novak, već je dozvolio rivalu da mu se revanšira i to bez izgubljenog poena.

3:2 Imao je Novak četiri brejk lopte u petom gemu, ali je žurio previše da završi udarce pa je grešio. Verovatno iz želje da se što manje zadrži na terenu, s obzirom da je prvi set rešio za 23 minuta. Ipak, nije se predavao i ponovo je izborio petu brejk loptu, koju je pretvorio u poen.

1:2  Malo je ravnopravnije ušao u ovaj set Laksonene, pojačao vinere sa forhend strane i uspeo da odmah osvoji svoj servis egem, a zatim i još jedan za vođstvo. Sva četiri poena vinerima.

Novak Đoković Rolan Garos 2019 Foto: AP/Tanjug

I SET:

6:1 Laksonen je uspeo da , teškom mukom, osvoji počasni gem, ali je to bilo sve u prvom setu. Novak rutinski privodi kraju, suviše lako za 23 minuta, je uzeo set što može da bude problem za kasnije. Verovatno je i Laksonen ušao impresioniran u meč.

5:0 Potvrda brejka lakše nego što se očekivalo i ubedljivo vođstvo našeg asa

4:0 Lako Đoković osvaja poene na svoj servis, protivniku ne daje priliku ni da se razmaše, dok se Švajcarac muči sa svojim servis gemom, pa Novak lako uzima novi brejk

2:0 Novak je odmah na startu uzeo svoj servis gem i dobro počeo meč protiv nezgodnog Švajcarca poreklom iz Finske, a zatim je usledio rani brejk za lepo vođstvo na početku.

Inače, Laksonenu je majka iz Finske (otuda i prezime), teniske gene je nasledio od oca Sandra Dela Pjane koji se pod švajcarskom zastavom bavio ovim sportom, te otuda i ne čudi što je Laksonen izabrao da napusti Finsku i nastupa za Dejvis kup reprezentaciju ''sajdžija'' 2011. godine.

Henri Laksonen Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW

A upravo je u tom takmičenju napravio veliki skandal 2013. godine zbog čega nekoliko meseci kasnije nije igrao protiv Srbije u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    30. maj 2019 | 14:50

    Poljak je odzujao u troskocima do Poljske za 1h35 I ovaj ce do Svice za 1h25 Samo jako Novace

  • Bilsen

    30. maj 2019 | 17:15

    U pravu si Ivane,finale Djokovic-Federer,moja prognoza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA