Prva teniserka sveta preživela pakao na Rolan Garosu: Bila je na korak eliminacije, a onda se digla iz pepela kao feniks!

Naomi Osaka imala je težak ispit protiv Viktorije Azarenke

  • 1
Naomi Osaka, Viktorija Azarenka Naomi Osaka; Foto: AP/Tanjug

Peti dan Rolan Garosa umalo nam je doneo i veliko iznenađenje, ali ga je sprečila prva teniserka sveta - Naomi Osaka. Japanka je bila na korak od eliminacije od Viktorije Azarenke, ali je uspela da "preživi" i da na kraju slavi posle tri seta (4:6, 7:5, 6:3).

Bio je ovo duel dve dvostruke Gren slem šampionke. Osaka je osvajala poslednja dva, na US Openu 2018. i ovogodišnjem Australijan openu, dok je Azaranka dva puta osvajala pehar u Melburnu, 2012. i 2013. godine!

Beloruskinja je mnogo bolje počela meč, na startu je napravila brejk, a zatim još jednom oduzela servis Osaki i povela sa 4:0, a ubrzo došla i do 5:1. Tada su nastali prvi problemi za Azarenku, Osaka se nije predavala, pa je napravila seriju od tri vezana gema. Ipak, Beloruskinja je sačuvala smirenost u završnici, došla do tri set lopte na svoj servis, posle čega je treću i iskoristila.

Naomi Osaka, Viktorija Azarenka Viktorija Azarenka; Foto: AP/Tanjug

Drugi set doneo nam je mnogo veću borbu, veliki broj brejk lopti na obe strane i mnogo dugih gemova. Osaka se prva suočavala sa brejk loptama, ali je sačuvala servis u svom prvom gemu. Kasnije je isti problem imala i Azarenka, ali je sačuvala svoj servis.

Azarenka je imala ozbiljan problem u svom narednom servis gemu, ali je spasila četiri brejk lopte i izjednačila na 2:2. U narednom gemu, napravila je brejk, ali ga je ubrzo i izgubila, pa je rezultat bio izjednačen u završnici.

Osaka je uspela da se vrati i da oduzme servis Azarenki u gemu koji je trajao skoro 10 minuta. Od tada je počela njena apsolutna dominacija. ubrzo je ponovo napala Azarenkin servis i pri vođstvu od 6:5 uspela da napravi brejk, koji joj je doneo drugi set.

To je bio i ključni momenat meča, jer je Azarenka potpuno pala u nastavku. Osaka je brzo došla do 5:1, delovalo je da će lakše doći do pobede, ali je Azarenka pružila poslednji otpor. Ipak, uspela je samo da napravi jedan brejk, pa je Osaka odlučujući set dobila sa 6:3 i tako nastavila svoj pohod na treću uzastopnu Gren slem titulu.

Ovo je bio težak test za nju, a u narednom meču čeka je pobednica duela između Sinijakove i Sakari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    30. maj 2019 | 15:36

    Невероватно! Ко је гледао, преокрет( срећа) једна лопта у другом сету( 4-3 и предност за Азаренку) у врх мреже и лагано преко !И уместо пораза креће преокрет!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA