≫ 

Đere izgubio dobijen maraton protiv Nišikorija: Herojsku borbu nije uspeo da kruniše u paklenoj završnici!

Kakav meč je viđen u Parizu!

  • 22

Laslo Đere protiv Keija Nišikorija odigrao je maratonski meč šesnaestine finala Rolan Garosa! Bio je na pragu pobede u petom setu pri 3:0 u gemovima, ali je poražen sa 4:6, 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:8!

Tmurno je bilo neb0 nad Parizom, ali su momci izašli na teren i posle nešto dužeg zagrevanja krenuli u akciju, ne sluteći koliko će ona trajati, skoro četiri i po sata.

Inače, Laslo je već deo istorijskog uspeha, jer nikad do sada nismo na grend slemu imali čak četvoricu igrača u 3. kolu, a sada je bio na pragu velikog, istorijskog podviga.

Ipak, nema za čime da žali, nijanse su odlučile, ovaj meč karijere biće mu od neprocenjivog značaja za nastavak sezone.

Pre Nišikorija, Đere je silovito odigrao protiv Alekseja Popirina i ostavio ga bez osvojenog seta!

Pobednika ovog meča od ranije je čekao Benoa Per, kome je Karenjo Busta predao meč, pri vođstvu Pera sa 2-1 u setovima.

Takođe, celodnevna dešavanja možete pratiti u blogu uživo.

TOK MEČA, ĐERE - NIŠIKORI 4:6, 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:8

Već prvi gem petog seta pretvorio se u novi maraton, nije želeo da ispusti momentum Đere, pa je više od sedam minuta maltretirao Japanca pri njegovom servisu, na kraju to i pretvorio u brejk, iako je bio daleko od osnovne linije i prilike za pravi napad! 

Na 3:0 povisio je uz neverovatan poen, Kei ga je napao na mreži, a Đere je hladnokrvno poslao paralelu tik uz reket Japanca, pravo u polje za velike ovacije publike!

Laslo Đere Foto: Tanjug/AP

Nažalost, naredni gem za potvrdu je izgubio, ali je i dalje u prednosti jednog brejka, na pragu četvrtog sata meča. Hladnokrvno je odigrao za 4:2, kada je i Nišikori bio na ivici da bude malo grublji prema reketu. Ipak, suzdržao se i pokazao samokontrolu.

U nastavku, Đere je prokockao priliku da privede meč kraju, dozvolio je brejk, nešto slabiji prvi servis skupo ga je koštao, a daleko od osnovne linije, nije uspevao da napadne kako želi.

Nastavio se maraton na 5:5, pa je Kei preuzeo servis i došao do nove prednosti, što je Đere uz manje oscilacije pretvorio u 6:6.

ČETVRTI SET - Majstorije Đerea  posle brejk ruleta!

Brejk Đerea na startu 4. seta! Kao da je čekao Nišikorija na ziceru, odlično je vodio igru i materijalizovao loš servis Japanca, iz svoje druge šanse je poveo.

Ipak, i Nišikori je uzvratio, takođe iz druge prilike za brejk, ukrotio je servis 32. igrača ATP liste. A onda, novi brejk Đerea, za novo veliko iznenađenje i žestoku reakciju pariske publike!

Zbog tri vezana brejka, četvrti gem pretvorio se u mini maraton i borbu nerava, u kojoj je Laslo za 3:1 osujetio jednu brejk priliku.

Bilo je prilično opasno u šestom gemu, tri brejk šanse je anulirao Đere, potom i sam propustio jednu, ali je lepo priveo set kraju za 5:3!

Na kraju, samo je sačekao svoj red za servis i peti set.

TREĆI SET - Nišikori se prošetao do vođstva, Laslo bezopasan

Nije bilo oduzimanja servisa na početku 3. seta, niti prilike za to, ali je potom ponovo Nišikori prvi došao do prednosti od 3:1.

Uspelo mu je da održi odstupnicu i u nastavku, štaviše, na 4:2 je povisio bez izgubljenog poena.

Pretio je Đere samo na kratko, nije imao dominantne serije iz drugog seta, ni blizu nije bio brejka, čak je pri njegovom servisu Kei drugu set loptu iskoristio.

DRUGI SET - Laslo od ponora došao do izjednačenja!

I na početku drugog seta je pri servisu prvi bio Japanac, to je materijalizovao potpunom kontrolom svih razmena. Istom merom uzvratio je Đere, repriziran je početak prvog seta. Ipak, u ovom je i Nišikori uspeo da ranije "ubije" samopouzdanje protivniku, poveo je "glatko" sa 3:1.

Naredni Keijev servis gem je prilično potrajao uz brejk šansu Đerea, preko šest minuta borbe se vodilo, a potom je as izludeo Lasla, smatrao je naš igrač da je lopta prešla iza linije. To ga je izbacilo iz takta za nastavak, Kei je odmakao na 4:1.

Onda smo videli i Đereov udarac, uspeo je da vrati konačno brejk, i to iz prve prilike kad je došao do prednosti - 4:3! Neutralna publika mogla je da uživa u spektaklu, rasplamsala se borba, bilo je maratonskih razmena, a Đere je uspeo da idigra maestralno kada je bio u škripcu, pri dve nove brejk šanse Nišikorija je šetao Japanca do iznemoglosti i naterao ga na grešku.

Poveo je potom Kei sa 5:4, na Đereu je bio težak zadatak, da ne dozvoli finiš viđen u prvom setu. Ipak, sve je izgledalo daleko bolje, na nuli je ostavio Japanca, a potom se meč uveo u taj-brejk.

Đere je u ovom periodu pokazao čelične nerve, što je donelo neizvesnu borbu i dobijen taj-brejk sa 8:6!

Kei Nišikori Foto: Tanjug/AP

PRVI SET - Đere prvi došao do brejka, pa posustao

Prvi gem je odservirao Japanac, i to prilično efikasno, nije dozvolio Laslu da uzvrati u bilo kojoj razmeni. U sličnom maniru je i Đere odigrao svoj servis gem, pokazavši "zube" renomiranom rivalu.

Potom je održao Nišikori prednost, ali je bitno i da Laslo nije ustuknuo, parirao je dostojno i odigrao bez straha, kod poslednjeg poena u trećem gemu bio je razoružan, odlično ga je Kei pripremio za izlazak na mrežu.

France Tennis French Open Jean-Francois Badias

Veliki karakter je pokazao Đere u četvrtom gemu, uspeo je da osujeti brejk šansu Nišikorija i izjednači na 2:2, što mu je dalo krila za brejk i preokret!

Poveo je sa 40:15, pa drugu priliku suvereno iskoristio, oštrom i neodbranjivom dijagonalom. Nažalost, nije uspeo da ukroti inat Japanca, dao mu je motiv više i brzo se ušlo u novi egal.

Ipak, nije uspeo Đere još jednom da uzvrati, u najvažnijem, 10. gemu, Kei je na krilima brojnih Japanaca u publici došao do osvajanja seta.

VIDEO - Novak Đoković preterao s treningom i razvalio pod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanće

    31. maj 2019 | 13:46

    Ne daj se Đere, igraj malo jače idemo na pobedu. ♥️🇷🇸🍀

  • Zvezdin navijac

    31. maj 2019 | 14:40

    Ajmo Laslo Srbinee!🇷🇸🇷🇸

  • VASA

    31. maj 2019 | 16:12

    Bravo momčino,on je možda malo iskusniji,ali ti imaš veće srce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA