Đoković upozorava teniski svet: Pokušavaju da naprave "Velikog brata"

Najbolji teniser sveta govorio je o promenama koje dolaze u savremenom svetu, koje utiču i na tenis

  • 2

Novak Đoković uspešno gazi ka završnici Rolan Garosa, a posle pobede nad Nemcem Janom Lenardtom Štrufom, otkrio je da neće mnogo menjati pripremu za naredne mečeve. U četvrtfinalu ga čeka Aleksander Zverev.

Na pitanje da li je Štrufa, pretvorio u Štrumfa (stidljivka) i kako će se spremati za naredne mečeve, Đoković je odgovorio:

- Stvari će biti jednostavne, i držaću se rutine koja je bila dobra. Neću da pravim nešto od nečega što nije. Ne treba preuveličavati stvari, da sad što je četvrtfinale, moram da radim nešto što je drugačije. Bio sam u ovoj situaciji mnogo puta, znam šta mi je činiti  - rekao je Đoković.

Novak je pričao i o promenama koje su neophodne u tenisu zbog novih generacija i istakao da se pokušava pravljenje nekakve vrste "Velikog brata" u tenisu.

- Na turniru "Naredne generacije" u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba menjati iz korena i to neće biti slučaj.

- Od ove godine imamo sat koji otkucava pre servisa, a primetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani... Pokušavaju da naprave 'Velikog brata', ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promena u bodovanju, takozvanom 'skoringu' će doći na kraju - dodao je Đoković.

VIDEO: Pogledajte izjavu Đokovića posle pobede nad Štrufom

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA