≫ 

Spasila se posle 5:0 i 40:15 za protivnicu, osvojila set, a onda doživela krah: Nova teniska zvezda napravila čudo, pa ostala bez finala Rolan Garosa (VIDEO)

Ešli Barti će igrati veliko finale u Parizu protiv Markete Vondrusove

  • 0
Ešli Barti, Amanda Anisimova, Rolan Garos 2019 Amanda Anisimova; Foto: AP/Tanjug

Australijska teniserka Ešli Barti, plasirala se u finale Rolan Garosa posle pobede nad Amandom Anisimovom sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:3). Tamo je čeka Čehinja Marketa Vondrusova, koja je bila bolja od Džoane Konte sa 2:0 (7:5, 7:6)

Nova teniska zvezda Amanda Anisimova, koja je sa 17 godina imala neverovatan rezultat u Parizu dolaskom do finala, ostaće upamćena po jednom od najneverovatnijih preokreta u istoriji tenisa.

Naime, u prvom setu je gubila sa 5:0 i njena rivalka je imala 40:15 i dve set lopte. Međutim, usledio je neverovatan odgovor mlade Amerikanke ruskog porekla, koja je spasila set lopte, zatim vezala šest gemova i došla do tajbrejka, u kojem je došla do prvog seta.

Ešli Barti, Amanda Anisimova, Rolan Garos 2019 Ešli Barti; Foto: AP/Tanjug

U drugom je Anisimova bolje krenula, došla je do 3:0 i delovalo je da je blizu pobede, ali je Barti zatim vezala šest gemova i dobila drugi set sa 6:3.

I u trećem je Anisimova prva napravila brejk, povela je sa 2:1, ali je zatim izgubila svoj servis i nakon toga je Barti vezala četiri nova gema i osigurala svoje prvo Gren slem finale.

Finale ženskog singla na programu je u subotu oko 15 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA