≫ 

Đoković eliminisan sa Rolan Garosa: Tim slavio posle tri prekida, pet setova i ludog tenisa po kiši!

Srpski teniser nije odigrao na vrhunskom nivou i ostao je bez finala Gren slema u Parizu

Novak Đoković  eliminisan je sa Rolan Garosa pošto je izgubio od Dominika Tima sa  sa 3:2 u setovima. Posle prekida zbog kiše u petak, meč je nastavljen su subotu kada je viđena velika borba na terenu Filip Šatrije. Meč je opet prekinut u petom setu kod vođstva tima 4:1, ali je nastavljen posle sat vremena.

Tim je posle drugog dana uspeo da povede sa 2:1 u setovima, da dođe do 4:2 u četvrtom, ali se Novak vratio i osvojio set sa 7:5 U petom se vodila velika borba, stiglo se na 5:5, a Tim je brejkom osvojio set i ušao u finale gde mu je rival Rafael Nadal (nedelja 15.00 Eurosport)

U finalu je već Rafael Nadal, koji je bio nemilosrdan protiv svog velikog rivala Rodžera Federera.

Đoković nije uspeo da se plasira u svoje peto finale Pariza, gde je tri puta gubio, a jednom osvojio trofej. Ovoga puta Tim je bio spremniji.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

Ovo je Novaku i Timu bio 9. međusobni meč, a Đoković sada vodi sa 6-3. Na Rolan Garosu su igrali dva puta, jednom je pobedio Đoković (2016. godine, kada je i osvojio pehar, takođe u polufinalu), dok je godinu dana kasnije Tim bio bolji u četvrtfinalu.

LOŠ POČETAK KIŠA SPASAVALA NOVAKA DVA PUTA

Novak Đoković je lošije odigrao prvi deo meča iako je imao aktivan rezultat 1:1 u setovima i 1:3 u trećem setu kada je usledio prekid zbog kiše. Prvi set je izgubio lagano za 6:2 dozvolivši rivalu da mu dva puta uzme servis. Tim je imao čak 6 vinera, a Novak samo jedan u ovom setu i 8 neiznuđenih grešaka.

U drugom setu je podigao nivo igre srpski igrač i najbolji teniser sveta. Pre svega procenat prvog servisa mu se podigao na 77%, a imao je čak 10 vinera, naspram samo tri Austrijanca i to je odlučilo set.

Đoković - Tim statistika meča Printskrin: rolandgarros.com

Treći set donosi agresivniju igru mladog tenisera iz Austrije koji pravi ključan brejk za 3:1, a zatim i 4:1. Izgledalo je da je to kraj za Novaka, ali se srpski as vratio uzimanjem brejka i izjednačenjem na 4:4.

Međutim, Tim uzima ključni brejk na 5:5 i osvaja set.

Velika borba se vodila u četvrtom setu koji je bio identičan kao treći samo što je Novak imao 4:2, a Tim je stigao na 4:4 i uspeo da povede sa 5:4. Novak je uspeo da se podigne psihološki i da izjednači i da brejkom preokrene i osvoji ovaj set za 2:2.

Imao je 10 vinera, a Tim 11, ali je napravio samo 6 neiznuđenih grešaka dok je Austrijanac imao čak 18.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Peti set je obilovao uzbuđenjima, Tim je imao 4:1 prednost, ali se Novak vratio na 4:4, a onda je Austrijanac došao do 5:4 i dve meč lopte koje je Novak uspeo da spasi i da izjednači na 5:5. Ali, izgleda da više nije imao koncentracije. Tim uzima svoj servis, a onda nakon velike borbe pravi brejk za pobedu i plasman u finale.

TOK MEČA - Đoković - Tim  2:3 (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7)

V SET: KRAJ

5:7 Tim uzima brejk Novaku i osvaja set i samim tim meč

5:6 Lagano Tim uzima svoj servis sa nulom i sada je sve na Đokoviću

5:5 Vratio se Novak mini serijom i sada je sve otvoreno, jer u petom setu nema taj brejka.

4:5 BREEJK ĐOKOVIĆA Kakvu psihu ima Novak, u trenucima kada je Tim servirao za pobedu, imao meč loptu odigrao je odlično i uzeo mu servis.

3:5 Neverovatno je šta je Novak propustio i možda nije ni spreman da osvoji ovaj meč i uđe u finale Imao je 30:0, a izgubio je gem

3:4 Novak je čak 60 puta izlazio na mrežu i to je dalo rezultat u ovom petom setu kada je sve voleje Tima skraćivao i uspeo uzme važan brejk.

2:4 Novak spasava dve brejk lopte u ovom gemu, iako je bio pred ambisom jer je sudija pogrešio nekoliko puta, poslednji put je dosudio dobru loptu za Tima, iako je bila u autu, čime je Austrijanac imao priliku za brejk.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

1:4 Austrijanac pravi brejk, a zatim i potvrđuje brejk svojim servisom i  možda pravi ključne poene na meču. Doduše. uz mnogo sreće, jer je loptica koju je Nole uputio pogodila sajlu na mreži i vratila se u polje. Čini se da Tim igra bolje u ovom setu, da ima više energije.

1:1 Spasava Novak brejk loptu posle vođstva od 40:15 i uspeva da ostane miran i u ovom ključnom setu.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

IV SET:

7:5 Osvaja Novak svoj servis gem i čini ovaj meč uzbudljivim jer se igra peti set.

6:5 FENOMENALNO se vratio Novak iz krize uzeo brejk Timu koji je grešio i napravi čak tri duple servis greške. Igra se tri sata i tri minuta ukupno ovaj meč. Tim ima 40 vinera, Novak 29. dok je u neiznuđenim greškama 47 naprema 34 za Tima.

5:5 Potvrda brejka austrijskog tenisera i bio je na korak od finala Rolan Garosa, a onda je Novak rutinski uzeo svoj servis za izjednačenje.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

4:4 Neverovatan meč u polufinalu Pariza, taman kada je trebalo da slomi Tima, Đoković se raspao i dozvolio mu da osvoji brejk i izjednači.

4:2 Dva vezana gema za Noleta i to sa nulom bez izgubljenog poena, što mnogo nervira Austrijanca, i sa je momenat da se prelomi meč.

3:2 Đoković pokazuje mentalnu snagu, uprkos gubljenju servisa vraća se u život i novim brejkom bez izgubljenog poena ponovo ima priliku da preokrene set.

Đoković - Tim statistika Printskrin: Rolandgarros.com

2:2 Neverovatno šta je Tim uradio, Novak spasava dve brejk lopte, ali nije mogao treću i to je loptica zakačila mrežu posle udarca Austrijanca i promenila pravac. To je uradio tri puta u ovom gemu.

2:1 KONAČNO BREEEJK Novak se povratio psihički i zaigrao mnogo bolje, sigurnije i uspeo da oduzme servis Timu u trećem gemu seta i sada ima priliku da se vrati u meč i izbori za peti set.

1:1 Za sada bez nekih turbulencija u uvodnim gemovima ovog seta oba igrača osvajaju svoje servis gemove.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

III SET:

5:7 Ništa od taj brejka U najdužem gemu ovog seta, preko 10 minuta, ali i celog meča, Tim je imao četiri set lopte, ali se Novak za izborio sa pritiskom i uspeo da spasi tri, ali četvrtu nije uspeo i Austrijanac je uzeo set.

5:6 Velika borba na terenu Filip Šatrije, ali Tim nekako uspeva da održi svoj servis, dok Nole pravi pritisak svaki put.

5:5 Izjednačuje Đoković i sada je miran u naredna dva gema bar, ali ima priliku da napravi pritisak na servis Austrijanca.

Đoković - Tim statistika Printskrin: Rolandgarros.com

4:5 Prava šteta što ovaj gem nije uzeo Novak, jer je imao čak dve brejk lopte i odličnu priliku da prelomi set, ali se Tim neverovatno izvukao jednim volejom.

4:4 Posle manje borbe na mreži Novak potvrđuje brejk i sada se kreće ispočetka, sa novim lopticama

3:4 BREEEJK Konačno je Novak uspeo da uzme servis Timu u ovom setu i to možda u ključnom gemu jer da je otišao na 2:5 bilo bi teško da se vrati. Ipak, iskoristio je Nole psihološki pritisak nad Austrijancem i uzeo mu servis.

Novak Djokovic, Dominik Tim Foto: Tanjug/AP

2:4 Uspeva Novak bar svoj servis da osvaja i tako ostane u setu što duže. Tužno je što ovo polufinale gleda samo 6000 gledalaca na glavnom stadionu.

1:4 Šteta. Imao je Novak brejk loptu u ovom gemu, možda i ključnu, ali je propustio.Inače, zanimljiv statistički podatak pokazuje tajnu igre Tima, ima čak 86 posto uspešnosti i osvojenih poena pri drugom servisu. Novak nije gađao timovu bekend stranu gde je lošiji, već na forhend..

APTOPIX Spain Tennis Barcelona Open Foto: Tanjug/AP

1:3 - Brejk Tima je visio dugo u vazduhu, mnogo je konkretniji i agresivniji Austrijanac - daleko je od osnovne linije oterao Novaka i naterao ga na neodmerene udarce! Usledio je potom i novi prekid zbog vremenskih uslova!

 1:2 - Još jednom je Austrijanac od početka do kraja kontrolisao gem, bez većih trzavica i Đokovićevih udara.

1:1 - Smrklo se Noletu kada je Tim došao do brejk šanse, ali je to uspeo da neutrališe kroz dugu i iscrpljujuću razmenu, u kojoj je dočekao grešku. Potom je i izjednačio.

0:1 - Dobar prvi servis Tima, nije Novak ni "primirisao" brejku!

 

II SET:

6:3 - Đoković osvaja drugi set, uspeo je da se revanšira, sada ima veliki zadatak da to pretvori u preokret!

5:3 - Brejk Đokovića!

4:3 - Kratko je trajao prekid, a Tim je dobio gem do kraja, a onda je i Novak uzvratio istom merom i za sada pokazuje sigurnost posle povratka na teren.

Kiša je počela da pada i meč je prekinut tokom Timovog servis gema u kojem je imao 30:0.

 

3:2 - I Tim i Đoković bez izgubljenog poena osvajaju svoje servis gemove.

2:1 - Teškom mukom Novak dolazi do gema, Tim je imao brejk priliku, ali je Đoković uspeo da izdrži pritisak!

Đoković - Tim statistika Printskrin: Rolandgarros.com

1:1 - Došao je Novak na 30:30, ali je Tim zaustavio njegov nalet i osvojio gem.

1:0 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja prvi gem i daje nadu za preokret u drugom setu!

I SET:

Novak Đoković, Rolan Garos, Roland Garros 2019, Dominik Tim Dominik Tim; Foto: AP/Tanjug

2:6 - Dominantno završava Tim prvi set, ponovo bez izgubljenog poena!

2:5 - Tim je ponovo bio siguran, a Đoković se strašno muči i Austrijanac je napravio novi brejk bez izgubljenog poena.

Đoković - Tim statistika Printskrin: Rolandgarros.com

2:3 - Tim je bez izgubljenog poena potvrdio brejk, a u narednom gemu je i Đoković bio siguran.

- Upravo je počela da pada kiša, ali za sada i dalje nije problematično i meč se nastavlja posle konsultacije supervizora i sudije.

1:2 - Tim je došao do dve brejk šanse i odmah je prvu iskoristio.

1:1 - Đoković je bez izgubljenog poena počeo polufinale, uzvratio je tim Gemom uz jedan izgubljeni poen.

VIDEO: Đoković pokazao svima kako izgleda njegov oporavak uz masažu posle mečeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    7. jun 2019 | 17:06

    Nažalost sve je jasno. Izuzetno slabo tempirana forma. Nije ni Tim puno bolji i kuku lele šta ga čeka protiv Nadala. Vetar je duvao i u meču između Rafe i Rodžera pa smo ipak gledali vrhunski tenis. Ja Noleta obožavam ali nije štos u polufinalu RG-a statirati i kao nešto bojkotovati. Iz aviona se vidi da se Nole čak ni ne trudi baš previše. Ostaje da se nadamo nekom čudu najpre za ovaj meč, a onda i dvostrukom čudu u finalu.

  • Daj bre....

    7. jun 2019 | 18:02

    Nemoj Novace sada da me ispalis,singlovao sam te u prelazu 2-1...treba da krecim kucu,taman ce mi leci ovih 300€ k'o budali samar 😂😂

  • Nole legendoo

    8. jun 2019 | 16:13

    Alooo foteljasi sta ste vi uradili u svom zivotu da mozete da pricate koje kakve gluposti covek nam predstavlja zemlju na najbolji moguci nacin, koliko je samo novca dao u dobrotvorne svrhe.I vi imate prava nesto da pricate.NOLE NAJBOLJI SVIH VREMENA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA