Prekid kao mač sa dve oštrice: Da li je Novaku odgovarala pauza i šta to znači za eventualno finale sa Nadalom?

Ima aduta na obe strane - da je prekid dobar, ali i da može doneti malo teže posledice

  • 5

Nije lako sagledati sve aspekte prekida meča Novak Đoković - Dominik Tim u polufinalu Rolan Garosa!

Meč je prekinut pri 6:2, 3:6, 3:1 za Austrijanca, koji je napravio brejk samo nekoliko momenata pre nego što je kiša napravila novi problem i prekid. Bilo je vidljivo da je Novak izgubio na svežini posle izjednačenja u setovima, već u drugom gemu je morao da sprečava brejk, u 4. je poklekao posle 2. prilike za četvrtog igrača sveta.

Valja istaći i da se Novak potrošio psihofizički, utrošio je energiju i na raspravu sa sudijama, koji su bili nemi na jak vetar - upravo je nalet vetra Novakovo serviranje pretvorio u nemoguću misiju u jednom momentu.

Oluja je izazvala prekid u petak, a čak i da bude suvo, vetar će biti veoma jak i u subotu, a upravo on najviše  škodi Novaku. Kada bi kiša samo padala, to bi mu pogodovalo, što je i sam izjavio u najavi meča.

Tim se malo bolje snašao u ovim uslovima i nije dozvolio da ga to poremeti u velikoj meri, a valja imati u vidu i da je Rafael Nadal svež i odmoran, jer je lagano završio posao protiv Rodžera Federera i sprema se da napadne svoj 12. pehar Rolan Garosa.

Takođe, meč je u petak trajao sat i po, a shodno viđenim neizvesnostima, čeka nas još duga borba za finale u Parizu, koje će se igrati u nedelju.

VIDEO - Đoković pokazao svima kako izgleda njegov oporavak uz masažu posle mečeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    7. jun 2019 | 19:55

    Ja Novaka obozavam kao i 99% Srba i skidam mu kapu za sve do sada,ali sto se tice ovoga danas nemojmo da pricamo price...pa na tom istom terenu i vetru je bio i Dominik ako ste primetili i covek igra svoju igru i koliko vidim ne buni se nesto mnogo...u prevodu ako smeta i ako ne moze da se igra onda ne mogu obojica,a ne samo jedan....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA