≫ 

ATP lista drastično se menja od ponedeljka: Evo kolika će sada biti razlika između Novaka i Nadala!

Prvih 8 tenisera, zadržalo je svoje pozicije, ali sa bitnom bodovnom razlikom na vrhu

  • 6
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa i igra sa Nadalom za titulu, ali se ispadanje sa Otvorenog prvenstva Fracnuske neće odraziti na stanje ATP liste koja se ažurira svakog ponedeljka. 

Štaviše! Bez obzira na ishod nedeljnog finala, Đoković će sigurno uvećati prednost nad drugoplasiranim Nadalom i tako mu dodatno "pobeći". Naime, Novak je 2018. godine ispao u četvrtfinalu turnira od Čekinata,  pa će mu ovogodišnje polufinale doneti dodatnih 360 ATP poena, ukupno 1.2715.

Sa druge strane, Nadal je u situaciji da brani trofej od prošle godine. Tako će u slučaju da i osvoji titulu, što je i očekivano, ostati na 7.945 poena, a u slučaju poraza, od ponedeljka će imati 800 bodova manje.

Takođe, profitirao je i Rodžer Federer koji iz Pariza odlazi sa 720 poena više, ukupno 7.145, dok će Dominik tim, od ponedeljka, ostati na 4. mestu sa najmanje 4.685 poena, dok bi u slučaju pobede imati 5.485.

Posle svega viđenog na šljaci Pariza, Novak nema previše razloga za nezadovoljstvo. Nadalu beži skoro 5.000 poena, što je sasvim lepa zaliha za turnire koji dolaze i na kojima brani titule. Očekivano, vladavina najboljeg na svetu se nastavlja.

Do kraja ATP liste, na 5. mestu ostao je Zverev, slede ga Cicipas, Nišikori i Anderson, dok je sada deveti Karen Kačanov, a deseti Fabio Fonjini.

Posle turnira u Francuskoj iz  Top 10 ispali su Džon Izner i Huan Martin del Potro.

VIDEO: Đoković pokazao svima kako izgleda njegov oporavak uz masažu posle mečeva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    8. jun 2019 | 19:12

    Mijenja se strasno prva osmorica na istim pozicijama

  • Radnaskela

    8. jun 2019 | 21:47

    Није се променило апсолутно ништа! Новак је зарадио 360 бодова, и даље је први. Рафа губи 800 ако изгуби, остаје на нули ако победи. Завршена је смарачина на земљи, сада Новак мора да осваја на трави и бетону, иначе ће онда стварно бити промена на врху.

  • Kiru

    8. jun 2019 | 19:01

    Hahahahahahaha...🤦🤦🤦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA