≫ 

Krstajić objasnio zašto u Rusiju ne vodi Maksimovića i Gaćinovića!

Selektor obrazložio svoju odluku da Zlatni Orlići ne putuju na Mundijal

  • 13

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da su Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović "otpali" sa spiska za Mundijal u Rusiji zbog sistema igre, priznavši da mu je bilo teško da prelomi na kraju.

Pored njih dvojice, Krstajić je izostavio golmana Aleksandra Jovanovića i povređenog Matiju Nastasića, baš pred poslednju fazu pripremam u Austriji.

- Voleo bih da sam mogao da povedem 35 fudbaleta sa šireg spiska, ali to nije moguće. Žao mi je i teško što sam morao da odlučim, u istoj poziciji sam bio dva puta. Zbog načina igre pojedinci su ostali prekobrojni, sitnice su odlučile - rekao je Krstajić uoči puta za Grac.

Kako je naveo, Nemanja Radonjić i Andrija Živković su dobili prednost u odnosu na Gaćinovića i Maksimovića zbog sistema igre.

Gaćinović na okupljanju reprezentacije Foto: MN Press

On je obrazložio da Nastasić, ali i Branislav Ivanović, nisu potpuno spremni, ali da se odlučio za defanzivca Zenita zbog slabije povrede.

- Najverovatnije neću staviti Ivanovića da igra protiv Čilea, želim da ga sačuvam za Boliviju i Kostariku.

Reprezentacija Srbije u Gracu će odigrati prijateljske utakmice sa Čileom (4. jun) i Bolivijom (9. jun) kao poslednje provere za Mundijal u Rusiji. Srbija će na SP igrati u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

VIDEO: Selektor Krstajić otkrio zbog čega Ivanović nije bio na okupljanju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    2. jun 2018 | 12:11

    I mi svasta pitamo ne odgovara koncepciji igre pa njma nije mogo u koncepciju da se uklopi Rambo Petkovic koji je ostavio u hramu fudbala otisak nogu pored Pelea Zika i dr velikana dobio orden od predsednoka Brazila i pocasni gradjanin Rio De Zaneira koju pocast drugi ne mogu ni sanjati a ne ovi momci

  • miki

    2. jun 2018 | 15:47

    I opet idu fudbaleri koji nisu učestovali u kvalifikacijama a koji su već imali timsku igru. Ko je ovde lud??? Imali smo sve, recept koji je doneo uspeh i sada sve to ne valja pravi ss sve ispočetka...zbog ovakvih stručnjaka koji vode srpski fudbal ekspresno se vraćamo iz Rusije, težak debakl je na pomolu.

  • Ja

    2. jun 2018 | 12:52

    Bolje da je otpao Ljajic umesto Gacinovica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA