≫ 

Jović apeluje pred Mundijal: Želimo mir, nemojte da vršite pritisak na nas

Bundes Srbi Jović i Kostić pričali dva dana pred poslednju proveru Orlova sa Bolivijom

  • 13

Na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu nije igrao zbog povrede, iako je bio planiran da bude prvi špic omladinske selekcije Srbije, ali je Luka Jović donekle uspeo da ''ublaži'' taj žal ulaskom među 23 igrača koji idu u Rusiju.

Zajedno sa saigračem Filipom Kostićem, Jović se pojavio na konferenciji za medije u Austriji i govorio o svemu što je bilo i što će biti u budućnosti.

- Ovo mi je bio san, da putujem u Rusiju. Što se tiče Zelanda, neke druge stvari su uticale na to. Pre svega povreda koja me je odvojila od terena. Nadam se da će reprezentacija uskoro ponoviti neki uspeh i da ću ja biti deo toga – rekao je Jović, a potom se osvrnuo na vreme na pripremama:

- Imamo zaista dobre uslove. Izolovani smo od svega i mislim da je to jako bitno. Imali smo svi duge sezone, ali verujem da ćemo svi biti spremni za Mundijal. Očekuje nas još duel sa Bolivijom. Sada je najbolje da su nam glave mirrne. Očekujemo bolje protiv Bolivije nego protiv Čilea. Ni mi nismo zadovoljni kako smo odigrali, samo ni vi novinari nemojte da vršite pritisak na nas.

Jović je priznao da nije znao da njegov Ajntraht ima najviše reprezentativaca iz Bundes lige, ali je dodao da se čuo sa pojedinim saigračima pred Mundijal.

- Pričao sam sa Fernandešom iz Švajcarske. Očekujemo jednu izjednačenu grupu. Brazil je tu siguran, a mi ostali ćemo se boriti za to drugo mesto. Što se tiče reprezentacija u kojima igraju moji saigrači, voleo bih da svi prođu dalje.

Stegnuta lica srpskih fudbalera: Luka Jović i Filip Kostić Foto: Telegraf.rs

Novinare je interesovalo i da li Jović sebe vidi u tandemu sa Mitrovićem.

- Nije moje da pričam o tome da li ću možda biti u tandemu sa Mitrovićem. Svi znamo kakav je igrač Mitrović i koliko je bitan za reprezentaciju. Selektor će doneti odluku koja je najbolja za ekipu, a ja se svakako neću buniti. Radiću na treninzima maksimalno. Sve će zavisiti od rezultata da li ću biti džoker.

Jović nije zaboravio ni zemljake i sugrađane iz Republike Srpske.

- Naravno da im je drago što idem na Mundijal, a nadam se da će se ljudi u Republici Srpskoj više radovati posle Rusije.

Novinarima se obratio i Filip Kostić.

- Spremamo se intezivno za Svetsko prvenstvo. Svi znamo šta treba da radimo. Igramo za reprezentaciju, naravno da pritisak uvek postoji. Daćemo svoj maksimum. Bitno je što smo izolovani. Treba nam mir pred SP i mislim da ćemo ga spremno dočekati. Možemo da budemo neko iznenađenje na SP, a uspeh je plasman u drugi krug – rekao je Kostić.

VIDEO: Čileanski komentator "smireno" prenosi meč protiv Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Basket

    7. jun 2018 | 14:16

    Ej...niste ni krenuli a vec mi je muka od vas.Treba vam mir? Pa ne radite vi u Nasi...ne palite se vise pocistice vas svi jer ste smesni i tako svaki put samo smo mi lud narod pa se palimo. Ako date 2 gola za celo SP ja cu biti jako zadovoljan. A primite manje od 6

  • Boske100

    7. jun 2018 | 14:05

    I šta će biti poslije mira? Nemojte da nas farbate mangupi, stisnite petlju i GINITE ZA SRBIJU!!! A šuplje priče ostavite za vaše najmilije, za sponzoruše i splavove.

  • Bgd

    7. jun 2018 | 14:08

    Ma ne brini ništa. Od vas smo odavno digli ruke. Ovo što komentarišemo više nam dođe kao vid mentalne relaksacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA