≫ 

Našao sam novog Vidića, Sergej me za 15 sekundi oduševio odgovorom pred meč: Krstajić zadovoljan pred put u Rusiju

Selektor Orlova bio je zadovoljan pobedom protiv Bolivije, ali je istakao i da ima stvari koje treba ispraviti

  • 36

Selektor Mladen Krstajić bio je zadovoljan pobedom na poslednjoj proveri pred Mundijal protiv Bolivije od 5:1, ali je istakao da i dalje ima faza u igri koje nisu bile idealne.

- Zahvalio bih se igračima na dobrom prilazu igri, navijačima na podršci. Na ovoj utakmici, iako rezultat nije toliko bitan, imali smo dobrih i loših faza u igri. Najbitnije da smo dobili utakmicu, da idemo sa većom dozom samopuzdanja. Bilo je dosta dobrih stvari, ali imamo i neke stvari da popravimo. Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni, imali su mali odmor, tek pet - šest dana i nije lako da se vratite ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje - rekao je Krstajić.

Mladen Krstajić; Foto: MN Press

- Očekivao sam da nećemo u prvoj utakmici da pružimo dobru igru. I danas su igrači bili za nijansu odmorniji, ali su umorni. Bitno nam je da smo dobili utakmicu. Bilo je stvari koje treba da popravimo. Rezultat nas neće zavarati, ne treba da budemo u euforiji, da svi budemo na zemlji - objasnio je selektor, koji je istakao i koje stvari treba da se poprave.

- Faza odbrane, da preuzimamo igrača, da krenemo u presing, da preuzmu igrači, stvari koje treba korigovati, ali ne možemo preko noći. Bitan je sam odnos igrača, zalaganjem i htenjem su želeli da ispolje ono što smo radili 10-ak dana. Bilo je i odbrih stvari, lopta je išla bolje, manje smo imali dodira - poručuje Krstajić, kome je drago što zbog het-trika Aleksandra Mitrovića.

Aleksandar Mitrović slavi gol protiv Bolivije; Foto: MN Press

- Drago mi je zbog Mitrovića, jer i on kao i svaki drugi napadač, voli da da gol. Njegov nastup na terenu koji je zadužen za golove - ističe Krstajić, koji smatra da mladi igrači mogu značajno da pomognu, a posebno ističe štopera Nikolu Milenkovića.

- Mogu da pomognu jer smo probali četvorku da vidimo na desnom beku Baneta, nismo imali problem nikakav da igra na desnoj strani, Blekija smo hteli da vidim kako funkcinišu, nisam imao strah što se tiče malog, da se uklopi i nije se osetilo da je mlađi od njih 1o i više godina.

Nikola Milenković na treningu Orlova; Foto: MN Press

- Nemam strah da nekoga kao Blekija kao stavim u vatru. Svakom treningu prilazi ozbiljno, niti je leteo mniti će da lebdi. Zaista je staložen, dečko koji ima kvalitet i budućnost.Prepoznajem u Milenkoviću novog Nemanju Vidića - hvali Krstajić štopera Fiorentine i srećan je što se Branislav Ivanović vratio golom.

- Bitno je da se Bane povratio. Odradio je utakmicu kako je očekivao - rekao je šef stručnog štaba Orlova i osvrnuo se na izveštavanje novinara.

Branislav Ivanović; Foto: MN Press

- Vi ste izveštavali kako treba, kritike su sastavni deo ovog posla i bili ste ok, ali i sad smo svesni da nije bila idealna igra, iako smo dali pet golova. Bilo je delova utakmica kada nismo bili kako treba, treba da imamo kontinuitet svih 90 minuta u igri. Temelj je da odemo mirnije da igramo.

Sergej Milinković Savić ga je posebno oduševio jer je bez pogovora pristao da igra na poziciji koja nije njegova priprodna.

Sergej Milinković Savić; Foto: MN Press

Pitao sam ga da li postoji mogućnost da igra to, posle 15 sekudni je rekao: Šefe, šta vi kažete ja ću da igram. Veliki profesionalac, odličan dečko, samo treba naći načina kako da im priđete - istakao je Krstajić, koji je svestan da bi u slučaju poraza bio ogroman pritisak na leđima igrača Srbije.

- Ne znam kako bi bilo da smo izgubili, sigurno je da bi pritisak bio još veći - zaključio je Krstajić.

VIDEO: Milinković Savić sumirao utiske posle pobede nad Bolivijom

VIDEO: Milinković Savić sumirao utiske posle pobede nad Bolivijom

VIDEO: Kapiten Srbije se obratio novinarima pred odlazak u Rusiju

VIDEO: Adem Ljajić posle pobede nad Bolivijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    9. jun 2018 | 21:22

    Ne mozes da nadjes novog Vidica jer je Vidic najbolji defanzivac Srbije svih vremena

  • Mile

    9. jun 2018 | 21:49

    Vidic je svojevremeno izjavio da je najvise naucio od Mladena Krstajica igrajuci kao mlad igrac sa nijim u paru stopera tako da treba verovati Krstajicu jer poznaje Vidaru bolje od svih.

  • Kumce Gambino

    9. jun 2018 | 22:33

    Šefe za tačno dve nedelje će se znati,gde si,šta si i gde je naš fudbal i dokle ste ga doveli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA