≫ 

KRSTAJIĆ: Već pet dana znam sastav Srbije koji će napasti Kostariku!

Selektor Orlova, doduše, nije želeo da otkrije imena * Novinarima se obratio i kapiten Kolarov

  • 14

Fudbalska reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije, dan pred meč sa Kostarikom na Svetskom prvenstvu.

Mnogobrojnim novinarima na Samara Areni najpre se obratio selektor Orlova Mladen Krstajić, a najbitnije od svega jeste to da nema nikakvu dilemu za startnih 11 u nedelju od 14.00 časova.

Bilo bi neozbiljno da diktiram sada sastav, ali manje-više on je poznat. Nemam dilemu. Već četiri-pet dana znam ko će biti u startnih 11 - rekao je Krstajić i dodao:

- Što se tiče ove tri nedelje koje su iza nas, možemo  da budemo zadovoljni atmosferom i radom. Nije bilo lako, igrači su izašli iz kratke pauze i odmah krenuli na pripreme. Bili su umorni, očekuje ih Mundijal sada, ali mislim da smo napravili dobar uvod u meč sa Kostarikom. Mogu da budem zadovoljan i odnosnm van terena i na njemu, odnosno na trenizima i mečevima sa Čileom i Bolivijom. Mirno sam spavao i mirno ću spavati, jer je ekipa zaista odradila odlične pripreme. Momci su koncentrisani za SP.

Foto: Telegraf

Iako je Kostarika prvi rival, Krstajić nije želeo da odvaja taj meč od onih koji Orlove očekuju u naredna dva kola.

Sigurno da je bitna, ali koliko i sledeće dve utakmice. Mi utakmice ne delimo na važnje i manje važne. Ovo su kvalifikacije u grupi i mi ćemo pokušati da se domognemo drugog kruga. Ko ima veći kvalitet, ide dalje. Moji momci su spremni da pokažu taj svoij kvalitet. Naravno, uvek se dese neke nepredvidive stvari koje vas ometu u tome da pokažete svoj maksimum - rekao je Krstajić.

Jedno od pitanja za Krstajića bilo je vezano i za njegovo neiskustvo i činjenicu da će mu u nedelju biti prvi zvaničan meč na klupi Srbije.

Nemam problem što sam neiskusan trener, jer radim sa dobrim i profesionalnim momcima. Čista mi je savest, jer smo tri nedelje zajedno. Mene te neke stvari čine srećnim. Ne znači mi da li je utakmica prijateljska ili zvanična, ja ih isto spremam. Na prvom okupljanju sam im rekao ''kod mene može sve van terena'', ali na terenu i treninzima nema pardona. Čast mi je što ću biti na klupi prvi put zvanično baš na SP - jasan je bio Krstajić.

KOLAROV: MEČ PROTIV ŠVAJCARSKE ĆE BITI KRUCIJALAN!

Foto: Marko Jovanović

Novinarima se obratio i kapiten Aleksandar Kolarov.

Sigurno da je ova utakmica najbitnija u poslednjih nekoliko godina. Bilo koji rezultat da bude, protiv Švajcarske nam je krucijalan meč - rekao je Kolarov i dodao:

Veliki respekt imam prema Kostariki. Oni znaju kako se igraju takmičarske utakmice. Igrali su četvrtfinale na prethodnom SP. Ruiz je svakako najopasniji i njihov tehnički najkvalitetniji igrač. Gledali smo snimke svih igrača i za njega nismo pravili neku specijalnu odbranu.

Konferenciju možete pogledati ovde: 

Kolarova ne opušta to što Kostarika nije blistala u poslednjim prijateljskim mečevima.

Mislio sam po prijateljskim utakmicama da će Maroko da dobije Iran. Ti prijateljski mečevi ne mogu da nas zavaraju, nisu neko merilo, tako da očekujem neku drugu Kostariku. Neće nas zavarati ti njihovi mečevi protiv Belgije i Engleske - rekao je Kolarov i nastavio:

Kapitenska traka mi nije otežavajuća okolnost i daje mi elan da dam najviše od svih. Probaću igrače da mentalno rasteretim i da uživaju u fudbalu. Mlađi igrači još nisu ni svesni koliko su dobri i treba samo da se opuste. Ako budemo pravi kao ljudi među nama, verujem da možemo nešto da napravimo. Moramo da budemo korektni i pošteni jedni prema drugima i na terenu ćemo biti pravi.

VIDEO - Trening fudbalera Srbije pred Kostariku

(Specijalan izveštač Telegrafa iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    16. jun 2018 | 12:27

    Znamo da znas samo ne znamo ko ti je izdiktirao ili sastavio...

  • Trtoguz

    16. jun 2018 | 12:30

    Veliki si ti strucnjak....Muslin nas je doveo tu gde jesmo posle toliko godina i sad ti beres kajmak na njegov racun...

  • ⭐⭐⭐

    16. jun 2018 | 12:51

    Ja bi Radonjića stavio u napad.Bolji je i od Mitrovića,Prijovića i Jovića zajedno...iako mu to nije prava pozicija bili bi ubitačniji.On je najtalentovaniji igrač u ovom timu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA