≫ 

Savo Milošević otkrio šta je rekao igračima pre početka utakmice

Bivši reprezentativac ukazao je reprezentativcima na jedan važan detalj pre duela sa Kostarikom

  • 6

Srbija je u Samari disala kao jedan, selektor Krstajić, njegovi saradnici, igrači, navijači, sve je bilo savršeno, upisana je pobeda koja je raširila Orlovima krila za visok let u Rusiji.

>>> Matić se sam tukao sa celom klupom Kostarike! Objasnio je zašto je to uradio: Nismo ni mi tako slabi kao što neki misle! (VIDEO)

Nije bilo euforije, ali su osmesi sveprisutni na licima ljudi u našoj ekspediciji, sijao je od zadovoljstva i Savo Milošević, potpredsednik FSS-a...

- Igrom smo zaslužili i više u drugom poluvremenu, ali dobro, bitno je da smo startovali pobedom, bitno je da je borba bila na zavidnom nivou, što možda nije bilo slučaj ranije, što ste i vi novinari često znali da nam spočitavate... Danas je, u skladu sa značajem utakmice, sve bilo na vrhunskom nivou. Sve čestitike igračima i stručnom štabu, možemo biti prezadovoljni igrom i pobedom.

VIDEO: Beogradski sindikat sa video bima u Samari poželeo sreću Orlovima

Milošević je apostrofirao veliku partiju Aleksandra Mitrovića, iako ovaj nije bio strelac ovog puta.

- Dao je u poslednje dve godine baš dosta golova, ne može to uvek. Pogledajte sve utakmice na SP, nije lako davati golove, nije lako konstantno davati golove. Danas nam, na svu sreću, nije rebao njegov gol, neka uđe protiv Švajcarske i biće super. Danas je opet fenomenalno igrao bez lopte, borio se, oduzeo četiri-pet lopti, uvek je bio tu, opasan, odvlačio njihove igrače, stvarao našima prostor, nije samo špic tu da daje golove, odradio je fenomenalan  posao...

Niije se zaustavio samo na Mitroviću, i ostali su ostavili snažan utisak na njega.

- Ljaja je odradio fenomenalan posao za ekipu, iako je igrao po strani, ne na svojoj poziciji. Kada Tošić tri puta ide glavom na kopačku, Kolarov, Matić, kada su spremni svi do jednog da se žrtvuju za ekipu.

Srpska delegacija na tribinama u Samari: Bjeković, Milošević i Laković Foto: MN Press

Počelo je kao u Francuskoj 1998 - pobedom iz sloodnjaka.

VIDEO: Navijači Srbije posle spektakularnog gola Kolarova

- Imamo tri utakmice, ovo je tek prvi korak, jeste bitna i značajna, ali je već iza nas, okrećemo se utakmici sa Švajcarskom koja će biti još komplikovanija i teža. To verovatno pretpostavljate svi, Švajcarci su još ozbiljniji rival, ali ukoliko naši momci budu davali maksimm na svakoj utakmici ja se ne sekiram.

Poslali ste poruku igračima u tunelu, pre izlaska na teren, šta ste im rekli?

- Jedina stvar za ove momke koje možete da im kažete je da igraju protiv ekipe iz Južne amerike, to je i meni bio problem, svima. Jer koliko god igrate bitne evropske utakmice, prvi put se susrećete sa ekipom koja je van evropskog kontinenta, i onda je to malo drugačije, samo je bilo bitno u prvih desetak minuta da naši momci osete koliko su oni jaki, da osete protivnika jer je to nešto novo.

VIDEO: Orlovi se međusobno bodrili pre izlaska na teren

(Spacijalni izveštač iz Rusije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BravoSrbijo

    17. jun 2018 | 18:58

    Da da,presudilo je to što si ti posavetovao.Da imas obraza ne bi ni bio u poziciji da ti nekom daješ savete,pogotovo da se kitis tuđim perjem.Savet za tebe,što dalje od ovih momaka!!!

  • Pele

    17. jun 2018 | 20:39

    Alo ljudi,tek prva utakmica. Polako

  • Vaaai

    17. jun 2018 | 23:03

    Ljaja odigrao dobro ,zar je igrao danas??? Jeeeste al' protiv Bolivije!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA