≫ 

Španija jedva pobedila Iran, morao je da "radi" VAR (VIDEO) (FOTO)

Furija je minimalnim rezultatom slavila i približila se prolasku u drugi krug

  • 5

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je Iran sa 1:0 teškom mukom golom Dijega Koste u 54. minutu, kada je uz mnogo sreće zatresao mrežu.

Furija posle ove pobede deli 1. mesto sa Portugalijom sa 4 boda, dok je Iran na 3. mestu. Odluka će pasti u poslednjem kolu.

Iran je mogao do izjednačenja, ali je njihov gol poništen nakon što je VAR presudio da je pogodak postignut iz ofsajd pozicije.

IRAN - ŠPANIJA: 0-1

(Kosta 54)

Iran: Beiravand, Safi, Ezatolahi, Puraliganji, Omid, Karim, Amiri, Mehdi, Hosini, Sardar, Ramin

Španija: De Hea, Karvahal, Pike, Buskets, Inijesta (Koke 71), Lukas (Asensio 79), Ramos, Alba, Kosta (Rodrigo 88), Silva, Isko

Slavlje fudbalera Španije; Foto: Tanjug/AP

Španci su u ovaj meč ušli sa imperativom pobede, s obzirom da su Portugalci ranije tog dana pobedili repezentaciju Maroka rezultatom 1:0.

Sa druge strane, fudbaleri Irana su postavili taktiku koja je jasno govorila da su izašli na teren sa ciljem da nipošto ne prime gol.

Upravo tako je i izgledao ovaj meč u prvom poluvremenu. Španci su napadali dok su se Iranci organizovano branili i koristili svaki prekršaj načinjen nad njima da ukradu još koji sekund valjanjem po terenu.

To je fudbalere Španije učinilo još nervoznijim i sigurno da ih je omelo u tome da uđu u ritam koji im odgovara.

I pored toga, furija je uspela da stvori nekoliko šansi, pre svega preko Davida Silve koji je dva puta bio u prilici da dovede Špance u vođstvo.

David Silva u šansi protiv Irana; Foto: Tanjug/AP

Prvi put je pokušao sa 5 metara iz okreta atraktivno da postigne pogodak ali je šutirao preko gola dok je drugi put šutirao sa ivice šesnaesterca u dalji ugao gola Irana, ai je šut bio izblokiran.

U drugom poluvremenu fudbaleri Irana su ostavili mnogo bolji utisak. Prvo su pripretili preko Karima Ansarifarda koji je odlično šutirao tik pored gola Davida De Hee.

Međutim, fudbaleri Španije su došli do vođstva preko Dijega Koste koji se odlično snašao u 54. minutu utakmice i matirao golmana Irana.

Nedugo nakon toga Said Ezatolahi je postigao pogodak koji je opravdano poništen nakon pregleda putem VAR tehnologije. Na snimku se vidi da je Iranac zaista bio u ofsajd poziciji.

Iranci se raduju golu koji je kasnije poništen; Foto: Tanjug/AP
Iranci se bune zbog poništenog gola; Foto: Tanjug/AP

Najbolju šansu za izjendačenje Iranci su imali u 82. minutu kada je Amiri majstorski nadmudrio Pikea i uputio izvrstan centaršut ali je Mehdi Taremi iz odlične pozicije glavom tukao preko gola.

Do kraja meča Iran je bezuspešno pokušavao da dođe do gola protiv reprezentacije Španije koja je iskusno privela meč kraju.

VIDEO: Urnebesno! Navijač pao u trans nakon pobede Irana nad Marokom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    20. jun 2018 | 21:55

    Spanci se opet izvukli.

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    20. jun 2018 | 22:40

    Koliko su se puta izvukli i njihova reprezentacija i klubovi bez ove tehnologije i baš njima da pomogne:( nema pravde,nema ničega gore na nebesima:(

  • Kempes

    20. jun 2018 | 23:19

    Iranci pokradeni, Carlos Keiroš je za BBC izjavio da nece dizati frku, ali da niko normalan ne može da shvati o kakvom se ofsajdu radi. Celo prvenstvo je namešteno. Penal za Francuze i Šveđane,nedosuđeni penal za Maroko, gol protiv Brazila. Strašna bruka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA