≫ 

Najluđi scenario Mundijala, čak i žreb može odlučivati o prolazu Španije i Portugalije!

Dva poraza identičnim rezultatom u poslednjoj rundi, mogu dovesti do uzbudljivog raspleta u grupi B

  • 1

Velika neizvesnost vlada u grupi B na Mundijalu u Rusiji, u kojoj Španija i Portugal vode glavnu reč. Trenutno, selekcije sa Pirineja poravnate su u glavnim kategorijama, bodovno i gledano kroz gol-razliku.

>>> Ceo stadion se smejao Irancu: U poslednjim sekundama izveo najsmešniji aut svih vremena! (VIDEO)

Španci imaju četiri boda i odnos datih i primljenih golova 4:3, a sve je preslikano i kada se pogleda učinak Portugala, pa će poslednje kolo dati odgovor ko će sa prve, odnosno sa druge pozicije u osminu finala.

Međutim, dodatna draž ove grupe je da je Iran i dalje  igri, i da bi mogao da prođe ukoliko savlada Portugal u poslednjem kolu, i tu dolazimo do potencijalno najluđeg scenarija: ukoliko Iran pobedi 1:0, a Maroko, na primer, pobedi Španiju istim rezultatom, dolazimo do senzacionalnog raspleta.

U tom slučaju, Iran bi išao dalje kao prvi sa šest bodova, a Španija i Portugal bi se našle u retko neprijatnoj poziciji.

Naime, ako se zaista desi opisani scenario, koji uopšte nije naučna fantastika, Španci i Portugalci bi bili poravnati sa četiri boda i gol razlikom 4:4, a u tom slučaju, pravila FIFA su jasna: odlučuje fer-plej.

Njihov međusobni susret završio je 3:3, dakle otpadaju glavni kriterijumi za prolaz (bodovi, gol-razlika), pa se dolazi do fer-pleja, a on se boduje na sledeći način: za žuti karton piše se "-1", za dva žuta kartona "-3", za direktni crveni "-4"  i za žuti i direktni crveni karton "-5".

Trenutno, Portugal vodi protiv Španije 2:1 u žutim kartonima, a ako i u tom segmentu budu poravnati posle trećeg kola, uz uslov da imaju isti broj bodova i istu gol-razliku, onda će odlučivati žreb.

Maroko je u ovoj grupi van konkurencije za plasman dalje zbog oba poraza u prva dva kola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Građanin

    21. jun 2018 | 18:26

    Takođe, ako i Portugalci i Španci pobede identičnim rezultatom, fer-plej (pa žreb) će odrediti prvoplasiranog u grupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA