≫ 

Rusi bolno prizemljeni, Urugvaj je spreman za velika dela! (FOTO)

Kavani, Suarez i družina najavili visoke domete u nastavku takmičenja

  • 3

Reprezentacija Urugvaja superiorno je završila takmičenje u grupi A na Mundijalu, pobedom nad Rusijom 3:0, bez primljenog gola, uz sve tri pobede plasirala se u osminu finala gde će igrati sa drugoplasiranom ekipom iz grupe B, Španijom, Portugalijom ili u najmanje realnom scenariju Iranom.

>>> Sve o dramatičnom raspletu naše grupe: Srbiju i remi vodi u osminu finala, Brazil može dalje i ako izgubi od nas. Удачи! За здоровье!

U drugoj utakmici grupe A, koja je Egiptu i Saudijskoj Arabiji poslužila samo za prestiž, trijumfovali su Saudijci 2:1 golom Al Dasvarija u 95. minutu.

Dakle, konačan poredak u grupi A je sledeći: Urugvaj 9 (GR 5:0), Rusija 6, Saudijska Arabija 3, Egipat 1.

U Samari, na velelepnoj "Kosmos Areni", Rusija i Urugvaj odlučivali su o prvom mestu, koje, zanimljivo, ne znači i lakšeg protivnika u osmini finala, s obzirom na to da bi Rusi, kao drugi, mogli na lakšeg "papirnatog" rivala, Portugal, a Južnoamerikanci na favorizovane Špance.

Finišer par ekselans: Edinson Kavani slavi treći gol Foto: Tanjug/Ap

Urugvajci nisu kalkulisali, pokazali su da su s pravom proglašeni za prve favorite grupe, dok su Rusi, posle dva laka izazova sa Saudijcima i Egiptom, naišli na tvrdo. Južnoamerikanci su poveli preko Suareza, duplirali su vođstvo autogolom Čeriševa posle udarca leksalta, imali punu kontrolu utakmice, a kada je Smolnikov zbog dva žuta kartona ostavio drugove na cedilu, svima na stadionu bilo je jasno kuda vodi ovaj meč.

Urugvajci su u nastavku rutinirano rešili posao, obesmislili sve napade Rusa i trećim golom u režiji Kavanija stavili tačku na autoritativno izdanje i trijumf nad selekcijom domaćina.

U drugom meću, koji je nosio daleko manje takmičarske draži, Saudijci su posle preokreta savladali neubedljive Egipćane kojima nije pomogao ni gol Mohameda Salaha za vođstvo.

U nastavku, igračima Saudijske Arabije, koji su pokazali više danas, dva puta je suđen penal, ali su jedan iskoristili, preko Faraja u smiraj poluvremena.

U drugom delu meča, oba tima su se svojski trudila da se pobedom "ispišu" sa Mundijala, Egipat je u 89. minutu imao stopostotnu šansu, međutim golman Saudijske Arabije odbranio je u situaciji "jedn na jedan", za šta je Faraone stigla bolna kazna.

Igrao se peti minut nadoknade vremena, Saudijci su išli u poslednji napad, "zakuvali" u kaznenom prostoru, lopta je pala na pet metara iskosa, odakle je Al Dasravi matirao El Hadarija i omogućio saigračima i navijačima Saudijske Arabije da uzdignuta čela odu iz Rusije.

Neslavan oproštaj Mohameda Salaha Foto: Tanjug/Ap

URUGVAJ - RUSIJA 3:0

(Suarez 10, Čerišev a.g. 23, Kavani 90)

Urugvaj: Muslera, Godin, Bentankur (od 63. Araskaeta), Nandez (od 73. Rodrigez), Suarez, Toreira, Većino, Leksalt, Koates, Kavani (od 90+3. Gomez), Kaseres

Rusija: Akinfejev, Kutepov, Ignjašević, Čerišev (od 38. Fernandez), Gazinski (od 46. Kuzjaev), Zobnin, Kudriašov, Al. Mirančuk (od 60. Smolov), Samedov, Džuba, Smolnikov

Samara: Kosmos Arena (41.970)

Sudija: Malang Dediju (Senegal)

SAUDIJSKA ARABIJA - EGIPAT 2:1

(Faraj 45+2, Al Dasravi 90+5 - Salah 22)

Saudijska Arabija: Al Mojsalem - Al Burajk, M. Havsavi, O. Havsavi, Jaser – Al Jasim, Otajf – Babhir (od 65. Aseri), Al Faraž, Al Davsari – Al Muvalad (od 79. Al Šehri).

Egipat: El Hadari - Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Elneni, Hamed – Salah, El Said (od 46. Varda), Hasan - Mohsen (od 64. Sobhi).

Volgograd: Volgograd Arena (43.713)

Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija)

Ruski fudbaler, Fjodor Kurdijašev sručio je Urugvajca Nandeza Foto: Tanjug/AP
Mohamed Salah postiže gol za Egipat Foto: Tanjug/AP
Luis Suarez proslvlja gol protiv Rusije Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Pogledajte reprezentaciju Urugvaja koju smo vam skicirali za Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA