≫ 

Lužnjiki zviždao Francuzima i Dancima, Hrvati dočekali rivala u osmini finala!

U grupi C, videli smo lagan rasplet pred nokaut fazu!

  • 2

Fudbaleri Francuske i Danske su miroljubivim remijem 0d 0:0 overili dalji prolaz, dok je Peru za kraj trijumfovao protiv Australije sa 2:0!

Francuska ide dalje kao prva sa 7 bodova, Danska ima 5, Peru tri, a Australija 1. Francuzi sada čekaju rasplet grupe D kako bi saznali ime rivala sa druge pozicije, dok je Hrvatska (6 bodova) gotovo sigurno prva i najverovatnije ide na megdan Dancima. Nigerija ima tri boda, Island i Argentina po 1, a rasplet ćemo znati u utorak oko 21.45, kada se završe mečevi Hrvatska - Island i Nigerija - Argentina.

U Grupi C je Peru još pre bio eliminisan, ali je odigrao za svoju dušu i navijače koji su zaslužili više na ovom turniru. Peruanci su ostavili dobar utisak i nisu imali sreće protiv Danaca, pa su se morali zadovoljiti rutinskom pobedom nad Ozijima.

Ujedno, ovo je prva utakmica bez golova na Svetskom prvenstvu, između Danske i Francuske, koje su počašćene salvama zvižduka tokom meča, ali i na samom kraju.

 Uprkos očajnim izdanjima, Argentina može dalje. Samo treba da pobedi Nigeriju i nada se da Island neće savladati Hrvatsku. Ako se to i desi, opet Argentina može dalje ako postigne dovoljno golova. Kombinacija 2&3+ zato mami sa kvotom 2,10. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nigerija – Argentina.

FRANCUSKA - DANSKA 0:0

DANSKA: Šmajhel, Kjer, Kristensen, Delejni, Eriksen, Brejtvajti, Jorgansen, Dalsgard, Strajger, Kornelius, Sisto (od 60. Fišer)

FRANCUSKA: Mandanda, Kimpembe, Lukas (od 50. Mendi), Varan, Sidibe, Nzonzi, Kante, Lemar, Dembele (od 78. Mbape), Grizman (od 68. Fekir), Žiru

AUSTRALIJA - PERU 0:2

(Kariljo 18, Gerero 50)

AUSTRALIJA: Rajan, Risdon, Sensberi, Miligan, Behić, Muj, Jedinak, Leki, Rogić (od 72. Irvin), Kruse (od 58. Arzani), Jurić (od 53. Kejhil)

PERU: Galese, Trauko, Santamarija, Ramos, Advinkula, Jotun (od 46. Akvino), Tapija (od 63. Urtado), Flores, Kueva, Kariljo (od 79. Kartagena), Gerero

TOK MEČA:

Slavlje Peruanaca Foto: Tanjug/AP

Od samog starta je bilo izvesno da se Francuzi i Danci neće previše trošiti. Nisu želeli da rizikuju povrede i kartone, samo je jedan žuti dobio Jorgensen, ali su se zato žrtvovali nervi 78.000 gledalaca na Lužnjikiju.

Mnogi su mogli bez problema da odspavaju dobar deo meča, pošto u prvom poluvremenu nije bilo velikih šansi ni trzavica.

Zasluženo su se orili zvižduci Foto: Tanjug/AP

U jednoj su samo situaciji Francuzi upropastili šansu ofsajdom, a kako je odmicalo drugo poluvreme, sve su jači bili i zvižduci publike.

Nisu previše marili igrači oba tima za to, u igru su uvođeni u Francuskoj polako Mendi, Mbape i Fekir, koji je uspeo da dobro namuči Šmajhela niskim udarcem u ugao.

Ta lopta je odbijena u korner, a do kraja je viđena samo nastavljena nonšalancija od igre i besciljnih dodavanja ispred kaznenog prostora Danaca.

Peru se lepše oprostio od Mundijala Foto: Tanjug/AP

U drugom meču, Peru je od starta pokazao veću želju da trijumfalno završi Svetsko prvenstvo. To su na svojoj koži Oziji osetili već u 18. minutu, kada je Kariljo bio strelac.

Dočekao je lep pas Gerera za volej, i to posle dobre pripreme za centaršut. Dugo je Gerero navlačio štopere rivala i sačekao pravi trenutak ubacivanja Karilja za 1:0.

U nastavku je veoma jalovo delovala Australija, koja je dokrajčena upravo pogotkom Gerera.

Igrač meča je ovaj put dobro reagovao nakon polukontre u kojoj su dobro kaskali rivali u žutim dresovima.

Lopta se malo čak i srećno odbila do Gerera, koji iz prve nije oklevao, odmah je tukao preko čuvara u mrežu.

Usledila je brza serija izmena, probali su Australijanci da se podignu ulaskom legendarnog Kejhila, zatim Arzanija i Irvina, ali će kući ipak sa samo jednim bodom.

VIDEO - PERU NA MUNDIJALU

VIDEO - AUSTRALIJA NA MUNDIJALU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaplar Janjićije

    26. jun 2018 | 19:34

    Znaci Hrvati su prakticno u cetvrt finalu

  • Alexi Lalas

    26. jun 2018 | 19:59

    Hrvati gube od Danske, živi bili pa videli, ima hrvati da izgore od prevelike težine favorita mada to i jesu, nije sporno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA