≫ 

Ovi klinci su budućnost srpskog fudbala, Brazil je velesila: Krstajić sumirao učinak Srbije na Mundijalu!

Posle tri zanimljive utakmice Orlovi se ipak vraćaju kući

  • 46

Selektor  fudbalera Srbije Mladen Krstajić, posle poraza od Brazila od 2:0, sumirao je učešće Srbije na Mundijalu u Rusiji.

>>> Karleuša udarila na Krstajića: Tako je to kad umesto brutalnog defanzivca igra neko dete!

Posle pobede nad Kostarikom i izgubljenih mečeva od Švajcarske i Brazila, Srbija je kao treća u grupi E završila takmičenje, iako je i protiv Južnoamerikanaca odigrala odličan meč, što je Krstajić i potvrdio.

- Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam reprezentaciji Brazila, koja je velesila. Imali smo svoj period igre kada smo mogli da ih ugrozimo. 

- Drugo poluvreme smo pokušali malo više da rizikujemo. Imali smo priliku i da izjednačimo. Na kraju, čestitam Brazilu, kao i igračima Srbije, na iskrenom požrtvovanju. Ako gledamo realno, ovi igrači su zaslužili veliko poštovanje od Srbije. 

Krstajić dodaje loptu Nejmaru; Foto: Tanjug/AP

Zamerke selektora na račun igrača su izostale, jer je i pored 3. mesta u grupi, kako kaže, izuzetno zadovoljan urađenim poslom.

- Ne mogu da zamerim igračima na disciplini u igri, nije lako igrati sa igračima . Zahvaljujem im se na ovoj saradnji koju smo imali ovih mesec dana posle napornih sezona u svojim klubovima. Zahvaljujem se igračima.

Jedno od pitanja upućenih našem selektoru odnosilo se na činjenicu da je u ovom meču promenio postavu i, kako na početku, tako i na kraju meča, ukazao šansu mlađim igračima:

- Sigurno je, ti momci su budućnost srpskog fudbala. Igraćemo i evropske kvalifikacije, a ovi klinci treba da stasavaju uz iskusne saigrače i mnogo toga da uče, a imaju i od koga.  Smatram da je trebalo na kraju pružiti šansu i pokazati te momke svima, da vide šta Srbija ima.

Tadić i Nejmar u diretknom duelu; Foto: Tanjug/AP

Sumirao je Krstajić tri odigrane utakmice na ovom šampionatu.

- Mislim da smo u sve tri utakmice igrali dobro i kvalitetno, na momente smo igrali odlično. Igrači su dali svoj maksimum, posle 8 godina na velikim takmičenjima.

- Možemo da budemo zadovoljni učešćem i ovim nastupom igrača koj isu imali naporne sezone. Većina je odigrala više od 50 utakmica u svojim klubovima. Ipak, ta utakmica sa Švajcarskom nas je jednostavno sasekla.

Velika borba viđena je na obe strane terena; Foto: Tanjug/AP

- Znali da nas čeka težak protivnik, reprezentacija koja je visokokotirana na FIFA rang listi i došli smo u situaciju da se vadimo protiv velesile kao što je Brazil. 

Za sam kraj Krstajić je istakao ko su favoriti u nastavku Mundijala.

Pre Svetskog prvenstva je Brazil bio jedan od favorita po meni. U fudbalu se dešava ovo da je Nemačka ispala i sigurno je, Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Još jednom, čestitam igračima na radu i odnosu prema grbu, dresu i reprezentaciji. Samo tako možemo da idemo ka boljem.

Da podsetimo Srbija je kao 3. u grupi E završila Svetsko prvenstvo u Rusiji, baš kao i selekcija Kostarike dok su dalje prošli Brazil i Švajcarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mongos

    27. jun 2018 | 23:22

    Je li se ovo zahvaljuje na zalaganju Milinkovic-Savicu koji je 3 utakmice trckarao i bio najgori igrac od svih igraca iz svih reprezentacija na svjetskom prvenstvu

  • Danilo

    28. jun 2018 | 00:29

    Krstajicu zao mi te je. Iskoristili su te menadzeri i fss kao marionetu za pare od transfera...momci jesu potencijal ali to nam je dokazao samo Muslin i niko drugi. Dzabe dobri igraci ako od njih ne umes da napravis dobar tim, a fudbal je timska igra.

  • Miki

    27. jun 2018 | 23:52

    Ok,ovo je realna situacija,bilo bi previse bilo sta ocekivati.Razocaralo me je samo sto nije bilo nikakve borbenosti.Sad imamo dobar kostur za evropsko prvenstvo,sa momcima koji su bili mladi prvaci sveta,i sa jednim dobrim trenerom,pokusati napasti evropsko prvenstvo,ipak je svetsko preveliki zalogaj u ovom trenutku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA