≫ 

Brazil se plasirao u četvrtfinale nakon sigurne pobede nad Meksikom! (FOTO)

Fudbaleri Brazila su potpuno nadigrali Meksikance u drugom poluvremenu za konačnu pobedu od 2:0

  • 5

Fudbalska reprezentacija Brazila se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji nakon pobede od 2:0 nad reprezentacijom Meksika.

Prvi pogodak na meču je postigao Nejmar u 51. minutu utakmice. On je krunisao odličnu akciju Brazilaca koju je započeo Gabriel Žesus odličnim dodavanjem prema Vilianu, koji je oštrim centaršutem pronašao Nejmara, kome nije bilo teško da savlada danas odličnog Očou.

Brazilci su u finišu meča udvostručili prednost nakon kontranapada koji je završio pogotkom Roberto Firmino.

Stadion u Samari bio je mesto bitke za četvrtfinale između selekcija Brazila i Meksika Foto: Tanjug/AP

Stadion: Samara Arena u Samari, kapacitet: 44.918

Sudija: Đanluka Roki, Italija

BRAZIL - MEKSIKO 2:0

(Nejmar 51, Firmino 88)

Sastavi

Brazil: Alison, Silva, Miranda, Kasemiro, Luis, Žesus, Nejmar, Kutinjo (Firmino 86), Paulinjo (Fernandinjo 80), Vilian, Fagner

Meksiko: Očoa, Ajala, Salsedo, Markez (Lajun 46), Vela, Ernandez (Himenez 60), Erera, Guardado, Alvarez (Do Santos 55), Lozano, Galjardo

Utakmicu u Samari su bolje otvorili fudbaleri Meksika, koji su svoje protivnike iznenadili agresivnom igrom od starta meča.

Meksikanci su opasno napadali u prvih 20 minuta utakmice, već u drugom minutu je Lozano šutirao iz neposredne bilzine gola Brazilaca, ali je Alison odličnom paradom uspeo da skrene loptu u korner.

Nejmar i Andres Guardado u duelu Foto: Tanjug/AP

Nakon toga je usledilo nekoliko opasnih centaršuteva Sombrerosa, prilikom kojih je lopta prolazila kroz srce šesnaesterca Brazilaca, ali niko od Meksikanaca nije uspeo da ih pretvori u pogodak.

>>>Zašto Hrvati uspevaju u fudbalu, a mi ne? Tri velike stvari prave razliku između Vatrenih i Orlova!

Inicijativa Meksikanaca se završila 22. minutu meča šansom Erere, koji je nakon lažnjaka odlično šutirao ali je njegov udarac bio izblokiran.

Kao da je ova šansa bila prelomni momenat u glavama Brazilaca, koji su od tog trenutka počeli da igraju onako kako se od njh očekuje. Usledilla je šansa nakon odličnog driblinga Nejmara, prilikom koga je izbaco dvojicu defanzivaca Meksika, da bi mu Očoa odličnim izletanjem obranio udarac.

Nejmar proslavlja svoji treći gol na Mundijalu Foto: Tanjug/AP

Potom su usledile šanse Filipea Kutinja koji je u dva navrata mogao, nakon odbitaka, da postigne pogodak ali su mu se oba puta isprečili defanzivci Meksika. Posebno je bilo opasno u 27. minutu meča kada bi njegov udarac sigurno završio u mreži Meksika da se jedan odbrambeni igrač nije isprečio i izbio loptu.

>>>Akinfejev nije slučajno odbranio penal nogom: Ovo je dokaz da je ruski golman upravo to vežbao na treningu pred Španiju (VIDEO)

Do kraja poluvremena Brazilci su pritisli reprezentativce Meksika koji nisu više imali samopouzdanja koje ih je krasilo u prvom delu poluvremena. Međutim, na odmor se otišlo nerešenim rezultatom.

Početak drugog poluvremena je u potpunosti pripao reprezentaciji Brazila. Nejmar je u 51. minutu krunisao odličnu akciju svojih saigrača za vođstvo od 1:0.

Filipe Kutinju u duelu sa Ajalom Foto: Tanjug/AP

Žesus je odličnim dodavanjem prema Vilianu započeo akciju da bi prvotimac Čelsija oštrim centaršutem pronašao Nejmara kome nije bilo teško da savlada danas odličnog Očou.

Ovaj pogodak je u potpunosti pokrenuo reprezentativce Brazila koji su ostatak meča odigrali sa još većom dozom sampouzdanja. Paulinjo je nekoliko minuta nakon vodećeg gola mogao da udvostruči prednost nakon šuta sa 13 metara, ali je njegov šut bio izblokiran.

Golman Brazilaca, Alison, inteveniše ispred Ćićarita iz Meksika Foto: Tanjug/AP

Usledila je šansa Viliana nakon odličnog driblinga, njegov jak udarac je Očoa izbio u korner. Golman Meksika je bio najbolji pojedinac u reprezentaciji svoje zemlje na današnjem meču u Samari.

Brazilci bi svakako slavili pobedu ubedljivijim rezultatom da golman Standarda nije bio raspoložen u ovolikoj meri.

>>>Mladi Hrvati uz srpsko kolo slavili pobedu na Mundijalu (VIDEO)

Drugi pogodak Brazila je visio u vazduhu sve vreme nakon vođstva, da bi konačno u 88. minutu, Roberto Firmino nakon kontranapada rutinski savladao golmana Očou za konačnih 2:0.

Ukupni utisak današnjeg meča jeste da su Brazlici individualno dosta kavlaitetniji tim od repreznetacije Meksika, čija je timska igra bila glavno oružje koje ipak nije bilo dovoljno da naprave podvig i konačno se plasiraju u četvrtfinale na Mundijalu.

Brazilci će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča Belgija - Panama koji se igra u ponedeljak 2. jula u Rostovu sa početkom od 20 časova.

Fudbaleri Meksika Lozano i Lajun teše jedan drugog nakon završetka meča Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..mmm

    2. jul 2018 | 18:44

    Nesto mi govori da ce Brazil osvojiti SP da opravda onu bruku od 7:1 protiv Nemaca sa proslog prvenstva.

  • Boka

    2. jul 2018 | 17:43

    I on porijeklom srbin iz hercegovine okolina Trebinja.

  • Vlajkinjo

    2. jul 2018 | 17:36

    Vamos Mexico!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA