≫ 

Licemerna izjava Maradone: Englezi su prošli posle krađe (FOTO) (VIDEO)

Legenda argentinskog fudbala oštro iskritikovala američkog sudiju Marka Gajgera nakon što je dosudio penal za Engleze protiv Kolumbije, zaboravio je pritom njegovu "božiju ruku" kojom je upropastio upravo Engleze 1986. godine u Meksiku

  • 7

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, uputio je oštre kritike na račun suđenja u poslednjem meču osmine finala između reprezentacija Engleske i Kolumbije.

>>>Ne verujem, plačem! Da, da, da: Gari Lineker totalno odlepio posle penala Engleske i Kolumbije!

Naime, Englezi su poveli u 57.minutu posle penala Harija Kejna, kome je ovo bio peti pogodak na Mundijalu, a četvrti sa bele tačke.

Međutim, sudeći po Maradoni, prekršaja nad kapitenom reprezentacije Engleske nije bilo, čak naprotiv, legendarni Dijego tvrdi da je Kejn bio taj koji je faulirao igrača Kolumbije.

Kolumbijci su uspeli da izjednače i izbore produžetke u poslednjim trenucima utakmice golom Jerija Mine posle kornera. Ipak, fudbaleri Gordog albiona su bili bolji prilikom izvođenja jedanaesteraca i prvi put nakon 12 godina izbacili neku ekipu u nokaut fazi velikog takičenja.

>>>Švedski navijači ismevaju Džaku i Šaćirija: Izmislili su ''novog albanskog orla'' (FOTO)

Maradona je imo svoje viđenje situacije prilikom dosuđenog penala za Englesku početkom drugog poluvremena.

- Danas sam video ogromnu krađu na utakmici. Siguran sam u vezi sa time. Ovaj sudija zna dosta o bejzbolu ali jako malo o fudbalu - izjavio je Maradona aludirajući na nacionalnost sudije Gajgera.

- To je bio faul Harija Kejna, a ne kolumbijskog igrača. Zašto nisu proverili sve putem VAR-a? - pitao se legendarni Dijego.

Malo licemerno zvuče ove kritike nekadašnjeg osvajača Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, kada se uzme u obzir da je baš na tom Mundijalu, upravo u meču protiv reprezentacije Engleske, postigao kultni gol rukom za vođstvo Argentine od 1:0 u. 51. minutu utakmice.

Međutim, samo četiri minuta kasnije, Maradona je postigao jedan od najlepših golova svih vremena nakon što je u trku, počevši sa centra, predriblao petoricu igrača Engleske uključujući i golmana, za vođstvo od 2:0.

Do kraja meča je Gari Lineker uspeo da smanji rezultat na 2:1.

Pitamo se šta bi se desilo da je te 1986. godine u Meksiku bila dostupna upotreba VAR tehnologije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    4. jul 2018 | 18:24

    I onda usporedis ovaj faul sa onim nad Mitrovicem i sve ti bude jasno Americanac sudi Englezima a nama švabo Svicarcima svaki drugi komentar je suvisan

  • Džo

    4. jul 2018 | 19:41

    Tako je kao nama hitler što sudio i njima ovaj rođak Olbrajtove i zaključite sami dali je uefa mafija ili nije.

  • Dule v

    4. jul 2018 | 19:41

    100% u pravu. Sport vise ne postoji, samo interesi sponzora, korporacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA