≫ 

Belgijanci skenirali Mažića: Bio je najgori u Brazilu, sad je vrhunski sudija!

Veliki prostor posvetili su belgijski mediji našem najboljem arbitru uoči meča njihove reprezentacije sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala

  • 8

Srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem deliće pravdu na meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Rusiji između Belgije i Brazila za koji se većina navijača slaže da je "finale pre finala".

>>> Kakva čast za Mažića, sudi "finale pre finala" Mundijala!

Razumljivo, Mažiću su zbog toga veliku pažnju posvetili belgijski mediji koji su se opširno bavili minulim radom srpskog sudije, uz akcenat na neka njegova slabija izdanja, kao i na utakmice u kojima je sudio reprezentaciji Belgije.

U tekstu pod naslovom "Ovaj čovek će paziti da utakmica ide u pravom smeru", uz fotografiju Mažića na portalu nieuwsblad.be, autor podseća da je Srbin proglašen za najgoreg sudiju prethodnog Svetskog prvenstva održanog u Brazilu, doduše nezvanično, jer je anketa sprovedena na navijačkom sajtu "redcardtheref.com".

Tamo je za Mažića kao najslabijeg sudiju Mundijala glasalo čak 87.362 posetilaca od ukupno 110.000 anketiranih.

Foto: nieuwsblad.be

Sa Mundijala u Brazilu Mažiću se stavlja na teret kiks na utakmici Nemačka - Portugal (4:0) kada je isključio Pepea zbog udaranja Milera glavom, a prethodno je Nemcima dosudio penal. Srpski arbitar nije ostao u dobrom sećanju ni iranskom selektoru, Portugalcu Karlosu Keirošu, koji je posle poraza od Argentine (1:0), gde njegovom timu nije dosuđen očigledan penal, kako je on to video, izneo teške optužbe na račun sudije iz Vrbasa:

- Ne znam kako će taj čovek (Mažić) moći da spava mirno do kraja života. Ne razumem kako je mogao da nam uradi ovo - poručio je tada Keiroš.

Ipak, autor pomenutog teksta nije, naravno, propustio da apostrofira činjenicu da je Mažić od tada izrastao u jednog od najboljih sudija na svetu, podsećajući na sve velike utakmice koje su mu poverene od strane UEFA i FIFA: Evropsko prvenstvo u Francuskoj, finale Kupa Konfederacija između Nemačke i Čilea i kao vrhunac, minulo finale Lige šampiona.

Ono što najviše hrabri Belgijance je istorijat njihovih mečeva u kojima im je pravdu delio Mažić, obe utakmice na kojima im je on sudio rešili su u svoju korist: protiv Kazahstana u kvalifikacijama za EP (4:1) i Mađarske na EP (4:0).

Da li će i treća biti sreća za Belgijance?

Mažić u razgovoru sa Modrićem Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, brazilski list Globo Esporte izrazio je nezadovoljstvo što je najbolji srpski sudija Milorad Mažić delegiran za utakmicu Brazila i Belgije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

U tekstu objavljenom na sajtu poznatog medija navodi se da je Mažić u finalu Lige šampiona Real - Liverpul nije dao ni žuti karton za start Serhija Ramosa nad Mohamedom Salahom posle čega je povredio rame, a ističe da je bio i puno kritikovan na prethodnom Mundijalu posle mečeva Portugalija - Nemačka i Argentina - Iran.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukac

    5. jul 2018 | 04:52

    Ko radi taj i grjesi ,Mazic jeste jedan od najboljih arbitara inace nebi bio delegiran za glavnog sudiju na toliko bitnih meceva .Srbija treba da je ponosna na svog vrhunskog arbitra iz Vojvodine koji je ujedno i najbolji promoter Srbije

  • Dragan Giljen

    5. jul 2018 | 08:41

    MAŽIĆ JE NAJBOLJI SUDIJA NA SVIJETU!

  • Mazicu

    5. jul 2018 | 06:31

    Brazil napolje il se kuci ne vracaj haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA