≫ 

Sramota me je, želim da se hrvatski narod raduje: Ćiro Blažević otkrio tajne razgovore sa Dalićem!

Proslavljeni trener objasnio je zašto veruje u selektora Hrvatske Zlatka Dalića

  • 12

Legendarni fudbalski trener Ćiro Blažević osvrnuo sa na nastupe hrvatske reprezentacije u Rusiji i dao svoje viđenje načina na koji selektor Dalić vodi ekipu.

>>> Hrvati besni na Kolindu: U loži je bila sa čovekom osuđenim na tri godine zatvora zbog prevare!

On je za Večernji list objasnio da ga ova selekcija podseća na onu koju je i sam vodio pre 20 godina na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

- Emotivno proživljavam nastupe reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Podsetilo me na ono vreme od pre 20 godina kada smo osvojili bronzu. I znate šta, sramota me je. Tada sam rekao da ne želim da me neko u budućnosti pretekne, da bude bolji selektor od mene. Stidim se što sam to i pomislio. Pa gde ti je, Ćiro, patriotizam, ljudska širina?

VIDEO: Veliko slavlje na Trgu Bana Jelačića nakon plasmana Hrvatske u polufinale Mundijala

- Sada molim Boga da me Dalić prestigne, uspeh reprezentacije važniji je od svega, želim mu to jer želim da se ovaj naš hrvatski narod raduje i da zaboravi sve poteškoće s kojima se sreće svakodnevno. I da, mi to možemo, možemo otići i dalje od ovog polufinala jer sad tek dolaze prave utakmice naše reprezentacije. 

VIDEO: Ćiro Blažević otkrio kako mu je golman Zvezde dao kovertu punu novca

Zanimljivo, legendarni trener je otkrio razgovor koji je vodio sa Dalićem pre utakmice sa Rusijom.

- Zvao me pre utakmice sa Rusima i rekao mi da će napasti, da će staviti Kramarića, a ne Brozovića. U startu se nisam s tim složio, ali nisam mu to odmah rekao već sam uzeo vremena da razmislim. Da, ja bih pre 20 godina, kao i on sada, stavio četiri napadača i jurnuo.

- Danas, kad sam zreliji, ne bih, prvo bih osigurao sopstveni gol. Ali, kad smo se ponovno čuli, rekao sam mu da uradi onako kako je zamislio jer znam da bih i ja tako postupio kad sam bio u njegovim godinama. Uz to, on je tamo sa igračima, zna njihovo raspoloženje, zna kako dišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    10. jul 2018 | 08:52

    Zavist i mržnja su gadna stvar, drage naše komšije Srbi. Živi, zdravi i debeli bili i dabogda na sljedećem svjetskom prvenstvu vi bili prvaci!

  • lele

    10. jul 2018 | 10:21

    Za koga sutra navijati bre, mrzimo i jedne i druge, a ne mogu i jedni i drugi da izgube, leleeeeee!

  • Hrki

    10. jul 2018 | 10:35

    Pa to što ćemo mi Hrvati biti prvaci sveta korisno je i za region, pa i za Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA