≫ 

Francuska je u finalu Mundijala! Embape oduševio svet, iako nije dao gol Belgijancima (VIDEO)

Trikolori slave Umtitija i u nedelju će se boriti za trofej

  • 21

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto su u prvom polufinalnom meču savladali Belgiju rezultatom 1:0 (0:0).

Strelac gola odluke bio je defanzivac Samjuel Umtiti u 51. minutu. Član Barselone sjajno je skočio posle jednog kornera koji je izveo Grizman, a lopta je malo zakačila i Maruana Felainija. Ipak, nedovoljno da se izblokira Umtitijev udarac.

FRANCUSKA - BELGIJA 1:0

(Umtiti 51)

Francuska: Loris, Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez, Kante, Pogba, Embape, Grizman, Matuidi (Toliso 86), Žiru (Nzonzi 85)

Belgija: Kurtoa, Aldervajreld, Kompani, Vertongen, Šadli (Bačuaj 90), Felaini (Karasko 80), Vitsel, Dembele (Mertens 60), De Brujne, Azar, Lukaku.

Kada se podvuče crta - Trikolori su zasluženo u finalu i u nedelju će se za trofej boriti protiv boljeg iz deual Engleska - Hrvatska koji je na programu u sredu od 20.00 časova.

Pored gola, najveći utisak meča bio je potez Kilijana Embapea u 56. minutu kada je petom možda izveo i potez Mudnijala. Šteta za Francuze samo što Žiru nije postigao gol.

Bio bi to definitivno najlepši gol prvenstva, jer je napadač PSŽ - a još jednom pokazao da je vanserisjki talenat, možd aveć i kompletan fudbaler. Bila je to peta za Žirua, ali ne obična nego ona iz driblinga. Bez gledanja...

Belgija je bila bolji rival samo na početku meča, kada su u 21. minutu imali sjajnu priliku preko Aldervajrelda. Zatim su Žiru i Pavar do poluvremena propustili da dovedu Francuze u vođstvo. Najpre je napadač promašio, da bi desnom beku zicer odbranio Kurtoa.

Bila je to najava onoga što će se dogoditi na početku drugog poluvremena, a pravo je čudo što Francuzi do 70. nisu postigli još koji gol.

Belgijanci su se trgli ulaskom Mertensa, ali nedovoljno da se napravi konkretna šansa i izjednači rezultat.  S druge strane, rezervista Francuza Toliso je u 94. mogao da reši sve dileme. Kurtoa je sjajno reagovao, ali nije više bilo vremena za njegove saigrače...

Umtiti slavi gol u polufinalu Foto: Tanjug/AP

U taboru Belgije više se očekivalo do Azara i Lukakua koji su bili neprimetni. Kao da su se svi ''ispraznili'' posle one velike pobede nad Brazilom u četvrtfinalu.

Francuzi su, pak, pokazali da su zreli za trofej i odigrali su još jednu partiju kao muškarci, a ne dečaci. I još jedan meč bez primljenog gola.

Podsetimo, u nedelju od 17.00 čaova će istrčati na Lužnjiki u borbi za trofej, a protivnika će saznati u sredu veče. S druge strane, Belgijanci će se za 3. mesto boriti u subotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    10. jul 2018 | 21:38

    Francuska osvaja ovo SP

  • Idemooo

    10. jul 2018 | 21:20

    Ova utakmica je nebitna.Bitno je da sutra englezi oderu kroasane minimum dva razlike!

  • Biznismen

    10. jul 2018 | 22:04

    Embape je mladji od verovatno svih nas koji komentarisemo ovde... a vredi preko 100 miliona. Respect.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA