167

Ušli smo u ustaško leglo najokorelijih hrvatskih navijača u Zagrebu: Nije bilo prijatno biti Srbin kad je krenula TA pesma (VIDEO)

Vatreno se slavilo drugo mesto na svetu u prestonici Hrvatske, a nije moglo bez Tompsona na repertoaru

Telegraf je u Zagrebu pratio finale Svetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske i bili smo svedoci neverovatne fešte koju su navijači Kockastih napravili na trgu Bana Jelačića, gde je organizovano gledanje utakmice na velikom video bimu.

Uglavnom je sve proteklo u korektnoj atmosferi, izuzev jednog skandiranja ustaškog pokliča "Za dom spremni", od strane male grupice koja se našla na trgu nekoliko sati pre meča, kao i prebijanja Francuza, koji je isprovocirao 100.000 Hrvata, popevši se na banderu u dresu Francuske.

>>>> Hrvatski fudbaler je jedini koji nije pružio ruku Putinu tokom ceremonije: Da li je klub u kom igra razlog tome? (VIDEO)

Što se tiče samih organizatora, izvođača i publike, zaista se mora priznati da je sve bilo u korektnom tonu. Pevale su hrvatske navijačke pesme, ovoga puta bez Tompsona i antisrpskih pesama, što je bilo prijatno iznenađenje, pošto se na početku okupljanja na trgu zaista osetila neka nacionalistička tenzija.

Foto: Telegaf

I poraz od Francuske nije pokvario Hrvatima raspoloženje. Bili su dobro raspoloženi i aplauzima su pozdravili svoje srebrne momke. Mogao je da se oseti ponos kod njih zbog Modrića i drugara.

Slavlje se nastavilo satima kasnije, a i naša ekipa je od strane poznanika dobila poziv da se pridruži čitavoj fešti. Prihvatili smo i uputili se ponovo ka centru Zagreba, iako smo već uveliko bili u hotelu. Hteli smo da osetimo atmosferu i ludnicu koja vlada u gradu, a koja se osećala na svakom koraku.

Stigli smo u jednu od ulica u strogom centru Zagreba, a ona gori od baklji, pesma odjekuje i čuje se daleko odatle. Tu je bilo glavno leglo najokorelijih navijača.

Pravimo krug da pronađemo prijatelje koji su nas pozvali i tom prilikom snimamo atmosferu uz neku od dalmatinskih pesama... A onda, kreće pravi festival mržnje prema Srbima, uz prve taktove pesme, koju smo se nadali da nećemo čuti.

Foto: AP/Tanjug

Adrenalin je skočio. Nije bilo nimalo prijatno snimati kako svi horski pevaju kako će pobiti srpsku četničku bandu. U takvom ambijentu ne želimo da budemo. Pokupili smo se istog momenta i otišli. Nismo više hteli da tražimo društvo koje nas je pozvalo, iako su se pitali gde smo.

Zabeležili smo kadrove za koje smo mislili da su prošlost. Nažalost, većina koja je sa iskolačenim očima pevala "kako će nas njihova ruka stići i u Srbiji", bila je mlađih godina, ljudi koji treba da budu temelj pomirenja i stvaranja normalnih odnosa između Srba i Hrvata.

Moraće očigledno još mnogo vode da proteče Savom da ustaško nasleđe postane prošlost u Zagrebu.

A taman smo se ponadali posle svega viđenog tokom dana da je takva situacija konačno došla...

VIDEO: Hrvati tukli navijača Francuske u Zagrebu

(D. Uštević)

Tagovi: Fudbalska reprezentacija Francuske, Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Munidjal 2018, Rusija 2018, Zagreb

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (167)
Poređaj komentare:
 • B
  ban

  Osim Cavoglava , u ostalim se nespominjete uopće . Sve lijepe domoljubne pjesme .

 • Z
  Zo

  Svi ali svi koji su ratovali u savezu sa Nemackom su dobro prosl, usli u evropsku uniji i sl. a nas bombradovase saveznici tj oni sa kojima smo krvarili 18, 41. Secate se kukastog krsta na stadionu Hajduka. Normalno dokazuju vernost. Danke ...

 • Z
  Zoki

  Hrvati!!! Znamo da generalna osuda ne postoji i ne možemo osudjivati sav narod za izlive ustaštva, ali činjenica je da su svi hrvati ustaše, skoro svi. Oni se toga ne stide, to je zabrinjavajuće. Veća briga je što neki Srbi " od drveta šumu ne vide ." SAČUVAJ NAS BOŽE KUGE I HRVATA!

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima