25

Vučić isprozivao Hrvate zbog slavlja uz ustaške pesme i Tompsona: I ja sad treba da navijam za njih?! (VIDEO)

Predsednik Srbije oštro je reagovao na slavlje "kockastih" posle osvajanja 2. mesta uz obilje ustaških pesama u Zagrebu i Tompsonom kao glavnom zvezdom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Parizu, gde se sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Sastanak je počeo uz uzajamne čestitke dvojice lidera - za osvojen Mundijal u Rusiji Francuza, i Đokovićev trijumf na Vimbldonu, a Vučić se u obraćanju medijima dotakao i slavlja Hrvata uz obilje ustaških pokliča, na čelu sa Markom Perkovićem Tompsonom.

- Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svetskom prvenstvu u fudbalu slavili uz ustaške pesme - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio kako smatra da ima pravo da ne navija za Hrvatsku, ali da je njegov posao da Srbija vodi dobru politiku sa Hrvatima i da sa Hrvatskom ima dobre i sve bolje odnose.

Primetivši da mnogi i dalje žive u ovakvim pesmama, on je naveo da može da kaže da ne navija za Hrvatsku, ali da neće da ih vređa i neće da izgovori nijednu ružnu reč jer su "nam potrebi dobri i bolji odnosi u budućnosti".

Luka Modrić i Marko Perković Tompson na slavlju 2. mesta; Printskrin: Youtube/Jelena Osijek OS

- Je l ima neka novost? Je l ima nešto što je drugačije? Je l ima nešto što vas čudi? To samo začudi one koje uvek to začudi, koji se prave da ih to začudi - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o načinu na koji se slavilo u Hrvatskoj.

VIDEO: Telegraf ušao u ustaško leglo najokorelijih hrvatskih navijača, a onda je krenula pesma zbog koje nije bilo prijatno biti Srbin

On je naveo da su se ustaške pesme pevale i posle prve utakmice Hrvatske na prvenstvu.

- Ja sam reagovao posle prve utakmice. U svakom trenutku sam pokazivao poštovanje prema Hrvatima, govorio da igraju odličan fudbal. Rekao sam samo da kao što svako ima pravo da navija za njih, imam pravo da ne navijam za njih. Jesam li nekoga uvredio? Jesam li mu rekao nešto loše? Ne - naveo je Vučić.

Vučić je dodao da je tada upitao "kako mislite da predsednik Srbije navija za onoga ko peva pesmu koja počinje za ''dom spremni, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ''bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji''.

VIDEO: Navijač Francuske u Zagrebu dobio teške batine: Telegraf snimio pokušaj linča nesrećnog momka!

- To pevaju ti za koje ja treba da navijam?! Pa šta sam ja? Kakvog bi to predsednika Srbija imala da svoj narod nazivam bandom četnika, srpskih dobrovaljaca? Slučajno nisam ni četnik, ni partizan, niti mi je iko u porodici bio, samo su stradali od ustaša - rekao je Vučić.

Naveo je da su kuće Vučića 1992. bile zapaljene, te da su spalili sve kuće njegovih stričeva, braće od stričeva, tetke, njegovog oca, kuću koju su njegov otac, brat i on zidali.

- Sve su spalili. Ja teba da kažem ''divno sad moram da navijam''. Pa ne moram. Moje je da vodimo dobru politiku sa Hrvatima, da imamo dobre i sve bolje odnose, imaćemo sve bolje odnose, moje je da brinem o hrvatskoj manjini u Srbiji, moje je da brinem o srpskom življu i da nešto, ako mogu, učinim da se oni osećaju slobodnije i sugurnije u Hrvatskoj, iako je to teško - kaže Vučić.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron na sastanku u Parizu; Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- A sada me baš terati da navijam za nekog i da se iščuđavam što su pevali ustaške pesme... Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sledeći put neće biti? I sledeći put će da budu iste te pesme. I to kako ide geni kameni ''nije dobra 45.'' i tako dalje "raselili nas diljem sveta'' - rekao je Vučić.

Naveo je da je za nekog dobra 1941. a da je za nas bila teška, ružna i očajna.

- Za nas je ''45. godina oslobođenja konačnog od nacizma nemačkog, hrvatskog fašizma, italijanskog, bugarskog, mađarskog i svega drugog. Svako ima dobrih i loših vesti - dodao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Fudbalska reprezentacija Francuske, Fudbalska reprezentacija Hrvatske, Marko Perković Tompson, Mundijal 2018, Rusija 2018, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Ustaša, Ustaše

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (25)
Poređaj komentare:
 • R
  Rade

  Ima i Srba medju nama,treba nas još!

 • G
  Gorgeous

  Ja ne verujem da se u nečemu slažem sa predsednikm iako samo delimično. Ne razumem kako neko moze na navija za nekog ko je osnovao NDH i to ne tako davno, nekog ko je osnovan Jasenovac, jame, logore, organizovao Oluju. Stvarno of razumem. I koliko još puta treba sve to da se dogodi da bi se ovaj narod osvestio. Ono u čemu se ne slažem je to što tvrdim da ne može biti boljih odnosa dokle god se pevaju tomsonove pesme i dok ustaštvo živi u svakom hrvatu. Kako bolji odnosi, to je oksimoron? "Bolji odnosi" su privid, laž, jer ne možeš sa svojim ubicom postati drug. Ne može. Mogu se eventualno održavati minimalni odnosi, mira radi i to je to. Ništa više.

 • C
  Ccc

  Pa ne mrte nas samo Hrvati.Svi nas mrze .Zato su se odvojili Slovenci ,Hrvati Crnogorci i lepse im ide.A sta ce da pevaju u svojoj drzavi to je njihova stvar.

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima