≫ 

Selektor Islanda se vraća poslu zubara nakon 7 godina provedenih na klupi nacionalnog tima! (FOTO)

Trener fudbalske reprezentacije Islanda, Hejmir Halgrimson, ipak nije produžio saradnju sa Fudbalskim savezom svoje zemlje

  • 4

Fudbalska reprezentacija Islanda je ponovo uspela da pokupi simpatije fudbalskog sveta za vreme nedavno završenog Mundijala u Rusiji.

>>>Pevanjem čuvene ruske pesme, Islanđani potvrđuju da su najsimpatičniji navijači! (VIDEO)

Izabranicima Hejmira Halgrimsona je malo nedostajalo da se plasiraju u nokaut fazu Svetskog prvenstva, nakon što ih je reprezentacija Hrvatske eliminisala pobedom u poslednjem meču u grupi rezultatom 2:1.

Selektor ”Vikinga” je nakon završetka Mundijala odlučio da ne produži saradnju sa Fudbalskim savezom Islanda, koja traje od 2011. godine.

On je objavio da se vraća svojoj originalnoj profesiji, ondnosno da će nastavti da se bavi poslom stomatologa.

Pre samo nekoliko nedelja, 51-godišnji zubar po struci, izjavio je da posao selektora nacionalnog tima predstavlja najbolje zanimanje na svetu.

- Zapravo, ne postoji bolji posao na svetu od selektora svoje zemlje, i biće mi veoma teško da napustim tim. Prvo ću otići na odmor a nakon toga ću sesti i popričati o svojoj sudbini - rekao je tada selektor Islanda.

>>>Hiljade navijača Islanda izveli vikinško tapšanje rukama u blizini Kremlja uoči meče sa Argentinom! (VIDEO)

Fudbaleri Islanda su dospeli u žižu javnosti nakon što su u osmini finala eliminisali reprezentaciju Engleske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016 godine.

Na Mundijalu u Rusiji su, nakon startnog remija sa Argentinom, izgubili naredna dva meča od reprezentacija Nigerije i Hrvatske, čime su završili takmičenje na poslednjem mestu u grupi.

Island je ujedno i najmanja zemlja po broju stanovnika koja se ikada plasirala na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

VIDEO: Vikinzi pevaju Kaljinku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA