≫ 

Troicki za Telegraf o Novaku, mladim srpskim nadama, Rafi i Rodžeru, trenerskoj karijeri...

- Ne samo navijački, ali zaista mislim da je Novak daleko ispred svih i da će se to na kraju videti po svim rekordima

  • 1

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

Viktor Troicki jedan je od ljudi koji su perjanice prvog jakog teniskog talasa u Srbiji. Našoj zemlji je doneo "salataru", bio 12. igrač sveta, a sada je uplivao u selektorske i trenerske vode. Za Telegraf je počeo priču tako što je objasnio razliku između profesionalnog bavljenja "belim" sportom i deljenju iskustva i znanja sa mlađim teniserima.

- Definitivno je dosta različito. To je sačekalo posle profesionalne karijere, preuzeo sam ulogu selektora, takođe i glavnog trenera u Teniskom centru Novak. Dosta je zahtevnije, puno planiranja, dosta savetovanja mladih igrača i zaista mi prija i uživam u tome. Nekako sam se pronašao, gledam da napredujem iz dana u dan - rekao je Troicki za Telegraf.

Koliko je Novak Đoković spreman za nastavak sezone?

- Spreman je sigurno. On je psihički gromada i siguran sam da je ovo njega napravilo još jačim i čvršćim. Iako nije igrao dugo, do Rolan Garosa će biti spreman i da će briljirati u nastavku sezone.

Da li je novi talas u svetskom tenisu već stigao?

- Evo već vidimo da polako dolaze. Vidimo smenu generacija, ali opet vidimo da je, pored Novaka koji je prvi na svetu, tu i Rafa pri vrhu koji igra sjajno ove godine. Rodžer je povređen i ne igra već neko vreme, ali drže se. I dalje su u samom vrhu. Ipak, dolaze mlađe generacije, već smo imali novog broja 1, Danila Medvedeva. Izdvojio bih i mladog Alkaraza koji ima tek 18 godina, ali zaista pokazuje fenomenalan tenis. Takođe i naš Miomir Kecmanović koji je briljirao ove sezone i zaista verujem u njega. Naravno, kao što kažem, to što su i Novak i Rafa i Rodžer postigli u poslednjih 20 godina zaista na neverovatno nivou. Ne znam da li će iko ikada, iz bilo koje generacije, imati ovakav trojac.

Video: Pred Serbia Open, Troicki je siguran da srpski tenis ima budućnost

Koga biste od mladih tenisera izdvojili kao mladu nadu Srbije?

- Imaćemo prilike da pratimo Hamada Međedovića, ima 18 godina, igraće kod nas. Dobio je vajld kartu na turniru u Beogradu. Mi ulažemo nade u njega, ja verujem u njega, osvojio je titulu u Antaliji i ima budućnost pred sobom.

Ko će u ovoj istorijskoj trci pobedi - Đoković ili Nadal?

- Ne samo navijački, ali zaista mislim da je Novak daleko ispred svih i da će se to na kraju videti po svim rekordima. Definitivno ima predispozicije da bude to. I po igri i fizički je i dalje najspremniji od svih njih, verujem da će uspeti u tome.

Serbia Open počinje 17. aprila, pre toga imamo kvalifikacije na Dorćolu, koliko to znači za našu zemlju?

- Znači puno. Ne samo za našu zemlju, već i za ceo region. Pored naših domaćih igrača dolazi još mnogo sjajnih kvalitetnih stranih imena iz vrha tenisa što je sjajno za našu publiku. Imaćemo prilike da gledamo mečeve uživo pošto prošle godine, nažalost, nismo mogli zbog korone. Verujem da će ove godine tribine biti pune i zaista se radujem što je turnir ponovo u našem gradu - zaključio je Troicki.

Video: Najbolji na svetu se javio iz Monte Karla - spreman je: Nole opet šljaka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA