≫ 

Tim pred početak Serbia Opena: "Daću sve od sebe u Beogradu, volim grad, ljude i ajvar"

Austrijanac je veoma srećan zbog povratka u Srbiju

  • 2

Od 18. do 24. aprila u Beogradu će se održati Serbia Open, turnir iz serije 250 koji je okupio mnogo dobrih tenisera, a jedan od njih je i Dominik Tim. Sjajni Austrijanac, nekadašnji šampion Ju-Es Opena i finalista Rolan Garosa i Australijan opena vratiće se ATP turnirima nakon 10 meseci pauze zbog povrede.

Nekada svetski broj tri istakao je da je iza njega težak i dugačak period oporavka, ali da se raduje što se vraća u Beograd i što će baš u srpskoj prestonici odigrati prvi ATP turnir nakon turnira u Marbelji u junu 2021. godine.

- Težak i dug period je iza mene, ali sam veoma srećan što se vraćam na teren u Beogradu. Bio sam pre 2 god na Adrija turu, prošle godine sam hteo da dođem ali nisam mogao zbog povrede. Ovo je prvi turnir u 10 meseci, ne znam kako ću moći da igram, ali ono što znam da ću dati 100% od prvog do poslednjeg poena. Igrao sam čelendžer u Marbelji, zatim bio pozitivan na korona virus, ponovo sam pauzirao, pa sam trenirao samo 10 prethodnih dana. Nije to bila idealna priprema, ali ovo je moj prvi turnir i nadam se da ću igrati dobre mečeve.

Tim se izuzetno raduje povratku na turnire i treninzima sa vrhunskim igračima, a po sopstvenom priznanju nema velike ambicije, već se nada da će se postepeno vratiti u prepoznatljivu formu.

- Za sve je važno da počne i da igramo turnire, da imamo dobre treninge sa top igračima. Ne znam kakav će turnir biti, kako ću igrati, ali je važno da se borim za svaki poen, da vratim samopouzdanje, ali sigurno da će mi nekoliko nedelja biti potrebno da ponovo zaigram na visokom nivou. Rolan Garos je specijalno bitan turnir za mene.

Dominik Tim Foto: Telegraf

Kako je sam priznao, nije imao puno vremena da obiđe Beograd ovog puta, ali je to uradio tokom Adrija tura u društvu Novaka Đokovića.

- Sada sam zaista zauzet, dva puta dnevno treniram. Pre 2 godine je situacija bila opuštenija, Novak mi je sve pokazivao, grad, restorane. Bio sam prvi put ovde i veoma sam uživao, mnogo je ljudi napolju, grad je na reci, to je veoma lepo i srećan sam zbog tog iskustva pre 2 godina, ali kao što sam reako sada sam jako zauzet i nemam puno vremena da šetam.

Seća se Tim vrlo dobro svog prvog dolaska u Beograd, a već ima i omiljenu hranu u Srbiji, to su ajvar i hleb.

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Foto: Marko Jovanović

Govorio je i o periodu nakon povrede. Određeni period je morao da miruje, iskoristio je to vreme da provede sa svojim najbližima i da posećuje sportske događaje.

- Prvi period oporavka od šest nedelja nisam radio ništa. Provodio sam vreme sa porodicom, prijateljima, išao na utakmice. To je bilo veoma lepo, ali od oktobra šest ili sedam meseci unazad treniram. Imao sam različit bol u ruci, bila je to teška godina i veoma mi je drago što se sada vraćam.

Na Rolan Garosu 2019. godine stigao je do finala, a po sopstvenom priznanju ove godine nema tako visoke ambicije, ali se nada da bi već naredne sezone mogao da ponovi taj uspeh, ili čak da ode i korak dalje.

- Biće teško za mene da se vratim do finala ove godine, to bi bilo veoma veliko iznenađenja, nakon 10 meseci van tura. Immaću veoma teške protivnike u svakoj rundi i nadam se da ću biti u dobroj kondiciji i moći da igramda igram teške mečeve. Nemam velika očekivanja ali se nadam da ću sledeće godine biti ponovo u poziciji da da igram finale ili osvojim turnir - zaključio je Tim.

Dominik Tim će u prvom kolu Serbia Opena za protivnika imati australijanskog tenisera Džona Milmana, dok bi u drugoj rundi mogao da se sastane sa Miomirom Kecmanovićem.

Video: Serbia open žreb: Nole u prvom kolu slobodan, u drugom ide na najvećeg talenta Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cr7

    17. april 2022 | 13:43

    Nadam se da ćemo gledati duel njega i Đokovića. Sjajan teniser i momak. Samo da povrati staru formu!

  • eNL

    17. april 2022 | 17:42

    Veliko hvala Time što si nam došao u Beograd!!!😊😊😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA