≫ 

Maestralni Đoković se plasirao u finale Serbia Opena nakon trećeg preokreta na turniru

Za titulu će se boriti protiv Andreja Rubljova ili Fabija Fonjinija

  • 7
Novak Đoković, Serbia Open Foto: Nikola Anđić

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Serbia Opena pobedom nad Karenom Hačanovim nakon preokreta rezultatom 2:1.

Loše je počeo meč za srpskog tenisera. Hačanov je dobio pravo da bira ko će prvi da servira, izabrao je da prima servis u prvom gemu i ta taktika mu se isplatila. Odmah je napravio brejk i do kraja seta održavao tu prednost. Novak je mogao da vrati brejk u desetom gemu pri rezultatu 5:4, imao je brejk priliku, ali je Rus to spasio i osvojio set sa 6:4.

I to je bio jedini set u kom je Hačanov imao bilo kakvu šansu. U drugom setu Novak je od rezultata 1:1 napravio seriju od pet vezanih gemova. Oduzeo je dva puta servis rivalu, dok je u svojim servis gemovima bio i te kako siguran i lako, rezultatom 6:1 poravnao rezultat.

Serbia Open Foto: Nikola Anđić

Na otvaranju trećeg seta Đoković je odmah oduzeo servis rivalu, da bi u petom gemu duplirao brejk i tada je već bilo jasno kako će se meč završiti. U tom delu igre Hačanov je uspeo da osvoji samo dva gema i tako završi svoje učešće na Serbia Openu.

U finalu Novak će za protivnika imati pobednika drugog polufinalnog meča u kom će se sastati Andrej Rubljov i Fabio Fonjini.

To će biti prilika za treći trofej Đokovića na Serbia Openu, nakon trijumfa 2009. i 2011. godine.

Finalni meč na programu je u nedelju od 14 časova.

Video: Novak igrao tenis sa Stefanom: Predivna slika na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA