Fabio Fonjini se zahvalio publici u Beogradu za podršku i najavio mogući kraj karijere

Italijan nosi lepe uspomene iz prestonice Srbije

  • 0

Sada već jedan od iskusnijih tenisera na turu Fabio Fonjini stigao je do polufinala Serbia Opena, gde je poražen od Andreja Rubljova rezultatom 2:0. I pored tog poraza, Italijan je zadovoljan kako je odigrao sedmicu u Beogradu, a u razgovoru sa novinarima nakon meča najavio da je ovo možda i njegova poslednja profesionalna sezona.

Zadovoljan je Fonjini kako je odigrao turnir, slavio je u tri meča, a izdanjem u polufinalu očekivano nije mogao da se zadovolji.

- Moram da priznam da nisam zadovoljan rezultatom u polufinalu, ali jesam celokupnom nedeljom u Beogradu, posebno zato što dugo nisam igrao. To je doprinelo i mom padu na ATP listi, ali to meni sada i nije prioritet. Osećam se dobro i znam da mogu da budem opasan kada sam u takvom stanju - rekao je Fonjini, pa potom i pohvalio Rubljova za nivo igre koji je Rus pružio u polufinalnom meču.

Publici se zahvalio na podršci u Beogradu, koju je opisao neverovatnom. Dotakao se i vremenskih uslova, koji su se menjali iz dana u dan, ali i objasnio šta je to što ga pokreće.

Fabio Fonjini, Serbia open Foto: ATA Images

- Navijači dođu da nas gledaju i plate kartu za mečeve, oni žele da uživaju, a ja uvek pokušavam da im pružim taj užitak na najbolji mogući način. Cenim podršku u Beogradu koju sam imao tokom čitavog turnira.

Fonjini je priznao da nije u najboljoj formi ove godine, a na pitanje da li će se vratiti u Beograd i naredne godine nije mogao da da odgovor. Kako je i sam priznao, stalna putovanja, pogotovo u situaciji sa korona virusom, ga umaraju, a pritom je sve vreme razdvojenom od supruge i troje dece.

Italijan je najavio da će na kraju sezone "sesti ispred ogledala" i porazmisliti o eventualnom okončanju karijere.

Kompletan intervju sa Fabiom Fonjinijem pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Đoković posle plasmana u finale Serbia opena: Nikad nisam igrao pred ovakvom publikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA