Rubljov ekskluzivno za Telegraf o borbi Novaka i Nadala, Beogradu kao Moskvi, povratku Federera...

Ruski teniser ima nekoliko ciljeva, ali je kao i uvek, veoma skroman

  • 3
Andrej Rubljov Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov je jedan od onih tenisera koji je sebe lako svrsta u generacijski krem "belog" sporta, zauzeo poziciju u Top 10 i odatle nastavlja da pleni svojom brzinom i napadačkom igrom koja ne može, a da ne oduševi publiku. Na Serbia Openu mu je za krunu ostao samo još jedan zadatak, onaj ubedljivo najteži - da od 14 časova u finalu savlada Novaka Đokovića pred beogradskom publikom.

Rus je samo u prvom duelu dorćolske šljake izgubio set, a onda je jurnuo u borbu za trofej i na poslednjoj stepenici do finala savladao Fabija Fonjinija furioznom igrom. O tom, ali i o predstojećem meču sa Novakom pričao je za Telegraf.

- Odigrao sam najbolji meč na turniru i drago mi je da u Beogradu igram iz meča u meč sve bolje i bolje. Srećan sam zbog ovog finala, treće ove sezone. Sada nemam šta da izgubim, igram protiv svetskog broja 1, jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa. Pokušaću da pokažem ono najbolje šta imam.

Serbia open Foto: Nikola Anđić

Nema baš najsrećnija sećanja na sastanak sa Novakom.

- Pamtim dobro naš jedini okršaj, bilo je to u Torinu prošle godine. Prelako me je pobedio! A, u Beogradu... Ne očekujem ništa. Samo želim da osetim udarac, da osetim meč i da dam pred ovom sjajnom publikom još jednom šta znam. Nakon turnira ću verovatno ostati ovde nekoliko dana, treninzima ću pokušati da se pripremim za Masters u Madridu. Tamo ću otići nešto ranije kako bi se takođe pripremio, jer je tamo nadmorska visina veća, videćemo šta me sve čeka.

Aktuelna tema zabrane učešća na Vimbldonu mu se i dalje provlači u malom mozgu.

- Nismo mnogo diskutovali o tome, mi zemljaci. To me samo po sebi ometa, pokušavam da se fokusiram na turnir, da psihički kapacitet ne usmeravam na nešto što je van terena dok sam ovde. Pričao sam sa nekoliko ruskih igrača koji su, poput mene, pogođeni tom odlukom. Odlučili smo da nastupimo sa po jednim saopštenjem, pa ćemo videti šta će da se desi. Nadam se da će Vimbldon čuti, da će razumeti. Bitno je da oni tamo izvuku pozitivne stvari, jer iz dobre namere možete da izvučete samo pozitivne stvari.

Serbia open Foto: Nikola Anđić

Đoković ili Nadal - pitanje je sad?!

- Uh... Ne znam! Veoma je interesantno! Ta dvojica su najbolja u istoriji, a sada se bore da neko od njih dvojice nekako prevlada i osami se na tom tronu. Po mom mišljenju, obojica su najbolja ikada. Bitno je da vidimo da oni i dalje uživaju u tenisu, a uskoro ćemo da vidimo šta je pred nama. 

Šta ćemo sa Rodžerom Federerom? Da li će uspeti da se vrati?

- Naravno da će pokušati da odigra još nekoliko turnira, ali da budem iskren, mislim da je veoma teško da se vratite nakon toliko dugog perioda odsustva sa terena. Uz tu opasnu činjenicu, imao je ozbiljnu povredu, iz toga je teško izaći za kratko vreme, a to ostavlja posledice. Evo vidimo kako je prošao čak i Dominik Tim koji je bio van terena skoro godinu dana, za njega je sada super teško da se vrati onaj fenomenalni nivo na koji nas je navikao. Što se samog Rodžera tiče, mislim da je u poslednje dve godine odigrao samo par turnira, jasno je koliko je teško vratiti se iz toga. Sigurno da će pokušati, biće interesantno, ali ne znam kako će to sve ići.

Nekoliko reči o Beogradu pred presudnu bitku u finalu?

- Na moju veliku žalost, nisam imao previše vremena za razgledanje. Po dolasku u Beograd smo otišli da dobru večeru, ali posle toga nisam uspeo. Zaista mi je žao. Kada sam putovao od aerodroma do hotela, kroz prozor sam video grad i veoma mi se svideo. Beograd me podseća na moj rodni grad, na Moskvu, ali je dosta manji i cene su manje! Ipak, način života je kompletno isti, tako da se osećam kao da sam kod kuće. Nisam probao ajvar i ćevape, ali svi mi govore da ću to morati da učinim! - zaključio je Rubljov.

Video: Svetska fudbalska zvezda u društvu Đokovića: Jan Oblak u opuštenoj priči sa Novakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DjaneRomane

    24. april 2022 | 10:03

    Zelimo ti puno uspeha ali danas trebaš da izgubis. Jer Djole je naš ti budi iza njega pozdrav.

  • taifun

    24. april 2022 | 11:43

    Uvek navijam za Pravoslavca. Rublev do pobede❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA