Novak sve bliži večnom rekordu: Popravio skor na ATP listi posle Serbia opena, evo šta ga dalje čeka

Najbolji teniser sveta beleži svoju 367. nedelju kao broj jedan

  • 12
Novak Đoković, Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković popravio je svoj bodovni saldo na ATP listi posle finala Serbia opena, gde je poražen od Rusa Andreja Rubljova i dočekao je novu nedelju na prvom mestu.

Novak je svoj skor popravio za šesdeset bodova, pošto je prošle godine u Beogradu igrao polufinale i sada ima 8.400 bodova. Sa druge strane, Danil Medvedev, njegov prvi pratilac je pao za 150 bodova i ima 8.050 bodova.

Ovo je Novaku 367. nedelja kako je broj jedan, čime je nastavio da popravlja svoj rekord i da beži Rodžeru Federeru koji je bio raniji rekorder sa 310 nedelja.

Đokoviću sada nedostaje još 10 nedelja da bude i apsolutni rekorder svih vremena i da pretekne i Štefi Graf, koja je u ženskom tenisu bila 377 nedelja kao prva igračica sveta, a to bi moglo da se desi već posle Vimbldona, ukoliko Novak nastavi sa dobrim rezultatima.

Neće Đokoviću biti lako, pošto i dalje nije u svojoj najboljoj formi, a u naredne tri nedelje brani 1.100 bodova, ali je Serbia open bio pozitivan znak da se ona popravlja i da bi do Rolan Garosa mogla da dođe do vrhunca.

Stanje na listi se neće menjati naredne nedelje, ali će već za dve nedelje Novak braniti 500 novih bodova. Doduše, imaće priliku i da popravi skor, pošto će igrati na Mastersu u Madridu, gde je u igri 1.000 bodova.

Sledi potom odmah i Rim, gde je Novak prošle sezone igrao finale i brani 600 bodova. Potom je nedelju dana pauze, a onda i glavni čin - Rolan Garos, koji se održava od 22. maja do 5. juna.

Video: Nije kovid, nešto drugo je u pitanju: Đoković otkrio posle poraza da je igrao bolestan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    25. april 2022 | 10:39

    Volim ga bas,pa se naljutim kad izgubi,nije lako ,igram taj sport pa znam,ljut sam jer je trebao glat osvojiti australija open ..moze da piše ko sta hoće,realno osuđujem ga kad je kriv i kao njegov fan a objektivan sam maksimalno on je najbolji svih vremena,niko nije savrsen...ali biti skoro 8 god 1 na listi ne treba veći dokaz pa ni ti slemovi nisu merilo ali i to će izgurati a onda hejteri u rupu mišlju,idemooooo Nole

  • 534

    25. april 2022 | 10:02

    Zašto se mešaju babe i žabe? Muška i ženska konkurencija. Nole jd Rafu i Federera pobedio 100 puta a koliko ih je puta pobedila Štefi Graf?

  • Hulk

    25. april 2022 | 10:05

    Da je Nole igrao 1000 mečeva protiv Štefi Graf pobedio bi je u svih 1000. Prema tome ne treba mu tih 10 nedelja da bi bio najbolji svih vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA