≫ 

Šta spaja Novaka, Teslu i broj 369: Đoković se oglasio na Instagramu mističnom ilustracijom sa likom naučnika

Srpski teniser trenutno provodi 369. nedelju na vrhu ATP rang liste

  • 27
Nikola Tesla, Novak Djokovic Foto: Profimedia/Roger Viollet, MN Press

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković kasnije danas igraće finale ATP turnira u Rimu protiv Stefanosa Cicipasa iz Grčke. Samim plasmanom u polufinale, Nole je uspeo da prebrine sve brige oko toga da li će i naredne sedmice biti prvi na setu, a samim tim biti i vodeći nosilac za predstojeći Rolan Garos.

On se oglasio ovog prepodneva na Instagramu mističnom porukom na kojoj se našla ilustracija našeg najpoznatijeg naučnika Nikole Tesle sa brojem 369, što simbolizuje 369. njegovu nedelju provedenu na čelu karavana. Uz to, okačio je zastavu Srbije i smajli koji prikazuje ruke podignute uvis.

Ono što je posebno interesantno jeste da je i sam Tesla imao veliku opsesiju brojevima 3, 6 i 9, toliku da je tvrdio da su izuzetno važni, ali ga niko u tom periodu nije shvatao za ozbiljno po tom pitanju.

- Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma - svojevremeno je govorio Nikola Tesla.

Novak Đoković, Nikola Tesla Foto: Novak Djokovic - Printscreen - Instagram

Teško je objasniti šta je konkretno Tesla mislio kada je izrekao ovu čuvenu rečenicu. Mnogi naučnici posle njega pokušavali su da razotkriju njeno značenje, tražeći smisao u matematici, fizici, svakodnevnom životu, ali niko nije imao uspeha. Neke navodne priče tvrde da je Nikola uvek voleo da odseda u sobi u hotelu čiji je broj bio deljiv sa tri, a na kraju je i preminuo u sobi br. 3327 u jednom od hotela u Njujorku.

Brojevi tri, šest i devet počeli su da dobijaju novi smisao pojavom društvenih mreža, pa se tako sada recimo na TikToku tri puta ujutru beleži ono što se želi uraditi, potom šest puta tokom poslepodneva i devet puta uveče. Ljudi smatraju da će na taj način "manifestovati" svoju želju.

Naravno, Novak će se na broju 369 zadržati samo još danas, već od sutra zagaziće u 370. nedelju na ATP listi.

Video: Novak Đoković će biti budući duhovni vođa čovečanstva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha

    15. maj 2022 | 15:31

    Novak livi na Nikolu Teslu.Obojics najbolji u svom domenu.

  • Ja

    15. maj 2022 | 14:05

    Ne može se porediti jedan Tesla sa N.DJ.! Ne znam da li je za plakanje ili za smejanje!

  • Larva

    15. maj 2022 | 14:09

    Jedino ih spaja to što su obojica Srbi. Ne znam kako uopšte mogu da se poredi jedan izuzetan i svetski priznat naučnik koji je toliko toga smislio, patentirao, uveo, usavršio, sa nekim polupismenim udaračem loptica na terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA